Met de feestdagen voor de deur, is het bijna tijd om cadeautjes uit te delen. De één wordt blij van een paar nieuwe sokken, de ander van een flesje wijn … maar waar - volgens ons - iedereen blij van wordt, is een mooie herinnering. Soms kan het knap lastig zijn iets leuks uit te zoeken. Geen zorgen: we helpen je op weg!

Voor de kleintjes  

Aanrader voor jonge kinderen: Het Meisje met de Zwavelstokjes (3+) door Het Kleine Theater. Een beeldschoon winters sprookje. Ook bij ’T Zalige Sneeuwbalconcert (4+) door de Groote Haay heb je gegarandeerd een gezellige middag: bomvol winterse gedichten is het een muzikale ode aan de gezelligste tijd van het jaar. 


Voor de familie

Heb je kerstliefhebbers in je omgeving? Dan is een écht kerstconcert een prachtig cadeau om te geven! Bijvoorbeeld Tenebrae: dit internationale topkoor zingt een mix van Christmas carols en modern repertoire in de Catharinakerk. Of laat je meevoeren door de zeldzaam mooie meerstemmigheid van Anúna. Nog een hoogtepunt uit onze kerstconcerten: Bachs Weinachtsoratorium - het kerstequivalent van wat de Mathaus Passion voor Pasen is. 

Ook keert De Nieuwe Nacht(mis) dit jaar terug. Voordat we ons onderdompelen in de feestdagen nog even een moment van rust en bezinning. Mike Weerts presenteert de avond - die in het teken staat van verdraagzaamheid – en daarnaast treden Iris Penning, Jean Lucas en meer talent op! 

Stuk voor stuk prachtige concerten om alvast in de Kerststemming te komen.

             A Christmas With Anúna - Whispers of Paradise                               


Voor de Nostalgie  

Even lekker terug in de tijd met Queen, Bowie, The Nits of Genesis! Of geniet tijdens Americana Mondays van het beste van folk, blues en country. John Blek is hierin een aanrader: hij staat bekend om zijn live shows vol humor! Heerlijke shows die wat ons betreft een perfect cadeau zijn om aan je ouders, ooms of tantes te geven. Of … aan jezelf natuurlijk.  

Crazy Little Things - Queen 


Voor de gezelligheid 

De feestdagen draaien vooral om één ding: samen zijn met de mensen die je liefhebt. En daarvoor hebben we allerlei leuke shows & events op de agenda. Denk aan Nielson met zijn show ‘Vertrouwd en Nieuw’, speeltuin voor alle leeftijden Sunday Funday of win samen te gekke prijzen bij The International Pop Quiz of Eindhoven. 

Nielson - Vertrouwd en Nieuw


Even nét wat anders

Een liveconcert meemaken wat buiten de mainstream muziek valt, kan soms een verademing zijn. Laat je betoveren door de Portugese fadoster Mariza: als spreek of versta je geen Portugees, ze raakt je tot in het diepst van je hart. Of aanschouw hoe bijzonder goed Sona Jobarteh kan zingen én de kora (Afrikaans snaarinstrument) bespeelt. En last, but not least: Ahmet Aslan. Deze ervaren musicus laat zijn eigen interpretatie van de volksmuziek van Anatolië horen op een zelf uitgevonden instrument.

Mariza


Meer inspiratie nodig? Bekijk de rest van onze agenda hier.