Medewerker in de spotlight: Anja

Ontmoet de mensen achter de schermen van Muziekgebouw Eindhoven

 

Wie ben je?

Ik ben Anja Jansen (61) en ik werk op 15 mei al 22 jaar als receptioniste bij Muziekgebouw Eindhoven.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Collega's komen binnen, ik geef ze een sleutel en toestellen. Andere mensen en artiesten wijs ik weer de weg. Als er een artiest komt, dan volg ik een checklist, waar alles op staat. Verder geef ik mensen dingen mee, ik geef dingen door. Ik zoek dingen uit of de juiste contactpersoon als mensen een vraag hebben. Eigenlijk doe ik allerlei hand- en spandiensten. 

Medewerker in de spotlight: Anja

Wat vind je het leukst aan deze functie?

Het contact met de mensen. De mensen die hier werken, die allemaal leuk zijn, maar ook bezoekers en artiesten. En dan echt het persoonlijke contact, dus niet over de telefoon. Soms zitten hier bezoekers een beetje verloren. Door de beveiligingscamera's zie ik al bij de voordeur of soms dat mensen het wat moeilijker hebben, als ze bijvoorbeeld hun haar of kleding nog eens goed doen. Als ze hier dan moeten wachten, dan kun je het maar over iets luchtigs hebben als het weer of over vakantie. Dan is de sfeer een beetje ontspannen. 

Heb je nog een leuke anekdote over jouw werk?

Toen K-otic van het tv-programma Starmaker hier kwam, toen nam ik mijn jongste dochter met haar vriendinnetje mee. Het was zo mooi om te zien hoe zij op hun eerste concert reageerden. Ze kregen toen een shirtje met alle handtekeningen van de band, omdat ik de achtergrondzangeressen zo goed geholpen had. Toen ze vroegen wat ze voor mij konden terugdoen, vroeg ik om twee gesigneerde shirts. Die ontving ik de dag later in mijn postvak. Dat was zo lief!

Medewerker in de spotlight: Anja

Wat is jouw favoriete muziek?

Ik hou eigenlijk best wel van veel. Maar sommige muziek kan ik niet heel lang luisteren. Popmuziek wel. Over het algemeen luister ik naar top40-muziek. 

In Muziekgebouw Eindhoven ben ik weleens naar een cello- en vioolconcert gegaan. Dat vond ik zo mooi! Het is net alsof je een warme deken over je heen krijgt. En bij popmuziek lal je lekker mee, zoals van de Edwin Evers Band. Dat is herkenbaar. Herkenbaarheid is ook leuk! Ik ben hier ook bij een Carmina Burana geweest en dat vond ik ook geweldig.

Ik moest werken toen Willeke Alberti hier optrad. Ik hou niet van haar muziek, maar als ik de mensen zie genieten, dan vind ik dat ook helemaal geweldig! Ik ga meer af op de sfeer. 

Welk concert in Muziekgebouw Eindhoven is jou het meest bijgebleven?

Ik vond het vertellen van Leo Blokhuis zo mooi. Dat had ik niet verwacht. Daar genoot ik zo van! Dat er dan een band staat en zijn vrouw Ricky Koole die staat te zingen. Het was zo mooi. Hij begint dan te vertellen en muziek is altijd ergens ontstaan, dus dan gaat hij van populaire popmuziek helemaal terug naar waar het vandaan komt. Dat is heel bijzonder!

Naar welk concert zou je nog graag willen gaan in Muziekgebouw Eindhoven?

Naar alle muziek! Ik wil gewoon eindelijk weer echte muziek horen, live! Echt mensen die gepassioneerd muziek maken zien. Het maakt me helemaal niets uit wie het is. Gewoon mensen die genieten van muziek maken. Ik vind alle genres leuk en de sfeer is die telt. 

 

Gepubliceerd op 02-02-2022

 

Leer de collega's van Anja kennen