Update coronamaatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari mag het Muziekgebouw weer open. Het ticketbureau is bereikbaar per e-mail en telefonisch: 040 244 20 20 (di t/m za 13:00-17:00).


Wanneer we onze deuren weer mogen openen, hebben we enkele coronamaatregelen die van toepassing zijn.


Enkele richtlijnen

  • We mogen bezoekers vanaf 13 jaar alleen toegang tot de concerten geven indien je in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code. Gebruik hier de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code voor.
  • Het dragen van een mondkapje in ons gebouw is bij verplaatsing verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden (tenzij je tot één huishouden behoort).

Vinden er nog steeds concerten plaats in het Muziekgebouw?

Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM en de regelgeving van de Rijksoverheid. Het laatste nieuws over concerten waar je tickets voor hebt gekocht krijg je via een persoonlijke mail. Je vindt alle informatie natuurlijk ook in onze agenda. Er vinden de komende tijd alleen concerten plaats met een vaste zitplaats.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan Muziekgebouw Eindhoven?

Na aankoop van een ticket en voorafgaand aan je bezoek ontvang je een e-mail met extra informatie, zodat je weet wat je als bezoeker kunt verwachten en wat het Muziekgebouw van jou verwacht.

Hoe kan ik kaarten kopen?

Tickets zijn online verkrijgbaar via de website van het Muziekgebouw.

Corona, concerten & tickets


Is er een gezondheidscheck?

Om opstopping bij de ingang te voorkomen, ontvang je daags voor het concert per mail een link naar een gezondheidscheck. Indien je op één of meerdere van deze vragen 'ja' antwoordt, zien we je graag een andere keer terug.

Moet ik mij laten testen voor een bezoek aan het Muziekgebouw Eindhoven?

Om toegang te krijgen tot de concerten dien je een QR-code te kunnen tonen die aangeeft of je gevaccineerd, negatief getest (maximaal 24 uur geldig), of hersteld bent. Gebruik hier de CoronaCheck-app voor. Een geprinte QR-code kan ook. We controleren deze QR-code in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Deze regel geldt voor bezoekers van 13 jaar en ouder.

Wat als ik gezondheidsklachten heb op de dag van het concert?

Als je gezondheidsklachten hebt op de dag van het concert, dan kun je tot tien minuten voor aanvang van het concert kosteloos de waarde van je concertkaart omzetten naar een voucher voor later gebruik. In dat geval zien we je graag een andere keer terug.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Ja, het dragen van een mondkapje is bij verplaatsing verplicht in ons gebouw. 

Hoe wordt het Muziekgebouw schoongemaakt?

Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgen wij voorafgaand aan je bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Na afloop van elk concert worden de armleuningen van alle stoelen gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de ventilatie van de zalen?

Muziekgebouw Eindhoven heeft een geavanceerd luchtverversingssysteem dat frisse lucht van buiten naar binnen voert en de lucht uit de zalen afvoert naar buiten. Dit betekent dat er altijd een aanvoer van verse lucht is en er geen gebruikte lucht de zaal of het gebouw in gaat. Met dit systeem doen we al het mogelijke om te voorkomen dat het coronavirus zich via het ventilatiesysteem verspreidt.

Is de garderobe geopend?

Nee, de bewaakte garderobe is vooralsnog niet open. Wel is er een onbewaakte garderobe. Tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee de zaal in.

Is de bar geopend, kan ik een drankje drinken?

De bar is tot 22:00 uur geopend. 

Kan ik een hapje eten voorafgaande aan het concert?

Ja, het grand café/restaurant Meneer Frits is geopend tot 22:00 uur. Ook hier geldt de QR-code of een geprinte QR-code in combinatie met een geldig identiteitsbewijs om toegang te krijgen.

Zijn de toiletten in het gebouw te gebruiken?

Ja, de toiletten zijn open. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep. Ook als er een pauze is, kan er gebruik worden gemaakt van het toilet.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?

We volgen de richtlijnen van De Rijksoverheid. Dat betekent dat we maximaal een derde van het totaal aantal bezoekers per zaal mogen ontvangen.


Opmerkingen, verbeteringen en ideeën van onze bezoekers zijn van harte welkom. Heb je opmerkingen/ideeën naar aanleiding van je bezoek aan Muziekgebouw Eindhoven? Deze kun je mailen naar tickets@muziekgebouweindhoven.nl, we horen het graag.