Wij genieten weer volop van live muziek! Geniet je mee?

In september is dan eindelijk het nieuwe seizoen gestart! Wat is het fijn om weer live muziek in ons gebouw te horen klinken en bezoekers te mogen ontvangen. Er staat de komende tijd genoeg op het programma; bijzondere samenwerkingen, bekende klassiekers en unieke pareltjes. Kom jij ook weer genieten van live muziek bij Muziekgebouw Eindhoven?

Blader hier door onze online brochure. Favoriete concerten kunnen worden opgeslagen op het wensenlijstje (klik op het hartje) of worden direct in het winkelmandje geplaatst.

Oktober

 • Creedence Clearwater Revival

  by The Fortunate Sons (USA)
  vr 22 okt ’21

  Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons brengt een zeer authentiek eerbetoon aan het legendarische C.C.R. Een echte trip down Memory Lane.

 • Roberto Fonseca Trio

  Fenomenaal Cubaanse jazzpianist
  vr 22 okt ’21

  De in Havana geboren pianist Roberto Fonseca vormt al bijna drie decennia de voorhoede van de vernieuwings lichting in de Cubaanse muziek. Op zijn negende album Yesun presenteert hij een breed uitwaaierende en opwindende mix van stijlen, en zorgt daarmee voor een nieuwe revolutie in het genre.

 • Taksim Trio

  Hypnotiserende mix van traditionele Turkse muziek, jazz, rock en klassiek
  za 23 okt ’21

  Het nieuwe festival Masters of Anatolia start in oktober met het beroemde Taksim Trio! Het perfect op elkaar ingespeelde trio bestaat uit Hüsnü Şenlendirici (klarinet), İsmail Tunçbilek (elektro bağlama) en Aytaç Doğan (kanun). In hun thuisland Turkije en internationaal worden zij al jaren op handen gedragen. 

 • Ning Feng

  recital voor viool-solo
  Bach, Paganini
  zo 24 okt ’21

  Vraag een violist wat hij meeneemt naar een onbewoond eiland, grote kans dat hij zegt: Paganini en Bach! Topviolist Ning Feng (spreek uit Fang) neemt een selectie Paganini en Bach mee naar de Kleine Zaal op Zondag. De 24 Caprices (Paganini) en de 6 Sonates en Partita’s (Bach) zijn absolute hoogtepunten in het vioolrepertoire. Als violist ben je meestal afhankelijk van anderen. De viool is een melodie-instrument, zonder piano of orkest gaat het niet. Maar wel dus in Bach of Paganini. Beiden schreven meerstemmige muziek voor één viool alleen.

  Bekijk het Facebook event

 • Anne Sofie von Otter & Kristian Bezuidenhout

  Schubert, Lindblad, Schumann
  wo 27 okt ’21

  ‘De Zweedse nachtegaal’ werd Jenny Lind, de beroemdste sopraan van de 19e eeuw, genoemd. Velen zullen de benaming nu doorspelen naar Anne-Sofie von Otter, tevens Zweedse en gezegend met een van de mooiste stemmen van deze tijd. Inmiddels drie decennia aan de wereldtop, won ze in 2015 nog haar tweede Grammy Award voor de cd La Douce France. Van Kurt Weill tot Alban Berg’s Lulu, van Mahlers Das Lied von der Erde tot Bernstein’s Candide, van het Franse chanson tot Zweedse kerstliedjes: alles even edel, rein en ontroerend.

 • Lets Radiokoor

  Pärt, Mahler, Tsjaikovski
  wo 27 okt ’21

  ‘Minder is meer’. Het motto voor de muziek van de Estlandse componist Arvo Pärt(*1935). Eerst schreef hij twaalftoonsmuziek maar na een crisis dook hij het muzikale verleden in.  Bestudering van middeleeuwen en renaissance zorgden voor een omwenteling in zijn idioom. En hij bekeerde zich tot de Russisch-orthodoxe kerk. Zijn daaropvolgende sterke hang naar religieuze muziek zorgde voor conflicten met de Sovjetautoriteiten.

 • 10cc

  Een ijzersterke show met enkel tophits
  do 28 okt ’21

  In 2021 keert de befaamde band 10cc (samen met support act Jasper Erkens) terug naar Eindhoven voor een nieuwe show vol klassiekers. I’m Not In Love, The Wallstreet Shuffle en Dreadlock Holiday, je zingt ze allemaal mee! 

 • Grandbrothers

  All the Unknown
  Felt
  do 28 okt ’21

  Met eigen synthesizers, zelfgemaakte apparaten en op maat gemaakte computersoftware transformeren de Grandbrothers de piano in een veelzijdige, polyfone geluidsbron die als een reusachtige drummachine kan worden bediend om alle mogelijke klankkleuren te produceren. Het arrangement is als een open hart operatie op een piano, de show een lust voor het oog! Energiek en hoopvol worden zowel de luisteraar van klassieke muziek als de dansende clubganger bediend.

 • Orbit

  Bram Stadhouders, Nils Petter Molvaer, Jan Bang, Dominique Vleeshouwers
  So What's Next?
  vr 29 okt ’21

  De luisteraar wordt omringd door de muziek, in een cirkel van speakers en beleeft een surround ervaring. Speciaal voor de opening van So What's Next? zijn er drie buitengewone musici uitgenodigd die afwisselend met Stadhouders zullen optreden, waarbij naast gitaar, ook trompet, live-electronics en percussie gemanipuleerd worden door speciale ‘surround’ effecten.

 • Metropole Orkest + José James + Gaidaa + Nana Adjoa

  So What's Next? Festival: Jazz & Beyond
  So What's Next?
  za 30 okt ’21

  Het eerste programma dat we mogen aankondigen wordt speciaal voor So What’s Next? gemaakt met een wel hele bijzondere line-up aan artiesten die nog niet eerder met elkaar op het podium stonden. Op zaterdag 30 oktober laat de in Minneapolis geboren maar in Amsterdam residerende vocalist José James zijn beste werk horen onder begeleiding van het Metropole Orkest, gedirigeerd door de evenzo fameuze Jacomo Bairos. Met aan hun zijde niemand minder dan Gaidaa en Nana Adjoa.

 • Huun-Huur Tu

  Legendarische keelzangers uit Tuva
  wo 20 okt ’21

  En of dit mystiek genoemd mag worden: de traditionele, rituele laryngeale gezangen van het Centraalaziatische land Tuva. Want met hun unieke zangtechniek ontwikkelen de zangers uit de steppe een meeslepende klankkosmos rijk aan onder- en boventonen. Wat echter geen mysterie meer is, is het wereldwijde succes van het Toevankwartet HUUN-HUUR-TU, inmiddels een gevestigde naam in de internationale wereldmuziek, dankzij hun moderne presentatie van de traditionele laryngeale zang.

  • wo 20 okt ’21 20:15 uur
   Geweest
  • wo 20 okt ’21 20:15 uur
   Geweest
 • Die Zauberflöte in Tijden van Corona

  Orkest van de 18e Eeuw
  Mozart
  di 19 okt ’21

  De beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt, vormen geen hindernis voor het Orkest van de 18e Eeuw in hun reeks succesvolle semi-geënsceneerde voorstellingen van Mozarts opera’s. Die Zauberflöte in Tijden van Corona is een onweerstaanbare pastiche met de mooiste aria’s en duetten uit Mozarts Zauberflöte en Der Schauspieldirektor waarin een schouwburgdirectrice (Roberta Alexander) druk bezig is een voorstelling van Mozarts Zauberflöte op te tuigen. Alle hoogtepunten uit Die Zauberflöte worden ten gehore gebracht!

  Lees hier de prechtige recensies:
  Volkskrant
  NRC

  • di 19 okt ’21 20:15 uur
   Geweest
  • di 19 okt ’21 20:15 uur
   Geweest

Festivals

November

 • Symfonieorkest Vlaanderen & Marie Ange Nguci, piano

  Brahms, Sibelius
  wo 3 nov ’21

  Toen Brahms als 20-jarige op bezoek was geweest bij Schumann prees die hem de hemel in. Hij noemde hem ‘de opvolger van Beethoven’. Daarmee zadelde hij onbedoeld de onervaren Brahms op met een enorm probleem: ‘Zal ik dat ooit waar kunnen maken?’ Anderzijds was het een enorme stimulans voor hem. Hij componeerde eerst een sonate voor twee piano’s, verzamelde moed en begon die sonate om te werken tot een symfonie.

  Bekijk het Facebook event

 • Carmina Burana

  Carl Orff
  Terug in Nederland
  do 4 nov ’21

  Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. Uit enquêtes onder het publiek bleek het gezelschap te worden gewaardeerd met een 9,2. Een waardering om trots op te zijn! Een reprise in 2021 kon dan ook niet uitblijven. Van 1 t/m 28 november komt de Carmina Burana terug naar Nederland voor een beperkt aantal uitvoeringen. De voorverkoop is van start gegaan! 

 • Ruud Hermans

  Een comeback na zijn hit met The Thumbleweeds
  vr 5 nov ’21

  Met een beetje goede wil zou je Ruud Hermans uit Tilburg de Nederlandse Johnny Cash kunnen noemen. Want beide countryzangers maakten op latere leeftijd nog een comeback. Dankzij Hermans deelname aan The Voice Senior – waar hij grote indruk maakte – werd hij weer helemaal actueel, decennia na zijn hit Somewhere Between, met The Tumbleweeds in 1975. Inderdaad, Back In Town.

  Helaas kan dit concert niet doorgaan op deze datum en is het verplaatst naar maandag 15 november, zie hier. Kaartkopers hebben bericht ontvangen met alle praktische info.

  • vr 5 nov ’21 20:15 uur
   Geannuleerd
  • vr 5 nov ’21 20:15 uur
   Geannuleerd
 • Leonard Cohen

  door Flip Noorman
  za 6 nov ’21

  Een eerbetoon aan de beroemde folksinger-songwriter, dichter en schrijver Leonard Cohen door Flip Noorman. Zijn hommage in Paradiso werd zo glorieus ontvangen dat Noorman en zijn band de Noormannen op veler verzoek ermee de theaters in ging. En wegens groot succes krijgt ook die tour weer een vervolg.

 • Tuinieren met Slagwerk (5+)

  Slagwerk Den Haag
  Concert voor kids
  zo 7 nov ’21

  Laat je niets wijs maken: muziek is overal te horen, vinden en maken! Slagwerk Den Haag duikt het achtertuintje van hun studio in, waar ze al iets te lang niet zijn geweest.

  Dit concert was oorspronkelijk gepland op 13 april 2020 maar is wegens corona verplaatst naar zondag 7 november 2021

 • Jean-Yves Thibaudet

  Debussy
  wo 10 nov ’21

  Gaat het om Debussy, dan staat de Franse meesterpianist Jean-Yves Thibaudet voorop. Hij is bezig diens verzamelde pianowerk op te nemen. Over het recent verschenen tweede deel schreef Gramophone vol lof: ‘Toont tot in de perfectie zijn affiniteit met zijn landgenoot. Frisse, sprankelende, als uit lucht geweven texturen.’ De preludes zijn een Debussy-wereld in miniatuur; voortdurend veranderende, exotische indrukken van de Oriënt, Spanje, Italië, de mysteriën van de natuur, de geuren van de nacht, de wind die over de vlakten waait.

 • Edwin Evers Band

  SPELEN….!
  vr 12 nov ’21

  Het wordt het 10de concert van Edwin Evers en zijn Band dat binnen no-time uitverkoopt in Muziekgebouw Eindhoven. Wat een feest is ieder optreden van hem. En van de theatershow SPELEN....! verwachten we misschien wel meer dan ooit tevoren. 'Het' kan en mag namelijk weer en Edwin en de zijne staan te popelen ons mee te nemen naar misschien wel het beste post-corona-feestje uit de komende geschiedenis!

 • Kaki King

  Gitariste achter de riffs van Foo Fighters
  vr 12 nov ’21

  Kaki wordt door velen gezien als een van 's werelds grootste levende gitaristen en staat bekend om haar kracht de grenzen tussen multimedia en het instrument te verleggen. Kaki speelt onder andere de riffs in voor Foo Fighters, heeft een Golden Globe-nominatie voor Best Original Score voor de met prijzen overladen film Into The Wild en stond met haar performances onder andere in het Museum of Modern Arts, New York. 

 • Lucie Horsch & Thomas Dunford

  Conversaties
  Bach, Dowland, Hotteterre
  zo 14 nov ’21

  Twee jonge, zeer getalenteerde musici samen op één podium. ‘Verbijsterende virtuositeit en buitengewone techniek,’ aldus BBC Music Magazine over blokfluitiste Lucie Horsch. Haar Vivaldi-cd won een Edison Klassiek. 

 • Annelie

  Lay down & Listen
  Ligconcert
  wo 17 nov ’21

  De Rotterdamse pianiste Annelie berust haar spel op subtiliteit en kalmte, zonder aan emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten. Haar neo-klassieke soloalbum After Midnight (2018), met instrumentale nummers op de piano, behaalde ruim 11 miljoen streams op Spotify. Na diverse artiesten ondersteund te hebben, treedt Annelie nu zelf naar de voorgrond. Je hoort alleen het individu, het instrument en de omgeving waarin de muziek tot bloei kwam.

  Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen is dit ligconcert een aantal keren verplaatst. De nieuwe datum is woensdag 17 november 2021.

 • Carel Kraayenhof Quartet

  100 jaar Piazzolla - Een ode aan de Maestro
  do 18 nov ’21

  Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

 • Jeroen van der Boom

  Live in het Theater
  do 18 nov ’21

  ‘Ik kan niet wachten om mijn publiek weer te ontmoeten,’ laat Jeroen van der Boom weten. ‘Het afgelopen jaar heb ik wel wat online gedaan, maar ik vind het heerlijk om iedereen weer in het echt te zien. Met mijn band zing ik natuurlijk mijn eigen hits, maar ik zal ook verzoeknummers van de mensen in de zaal spelen. Iedereen mag zijn eigen favoriete nummer voordragen. Mijn streven is dat we op die avonden samen muziek maken, samen verhalen vertellen en samen kunnen genieten. Het is er weer de tijd voor.’

 • Aruán Ortíz Ensemble

  Flamenco Criollo
  vr 19 nov ’21

  Afrika, Spanje en Cuba ontmoeten elkaar in een avontuurlijke mix van flamenco en wervelende (Afro)cubaanse ritmes. De Cubaanse pianist Aruán Ortiz stelde op verzoek van de Flamenco Biënnale Nederland een uniek ensemble samen dat de roots van de flamenco opzoekt. Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andaluz en energieke ritmes uit Afrika in verrassende hedendaagse composities.

  Hoor hoe oorspronkelijke Moorse melodieën via Spanje naar het koloniale Cuba in de 17 en 18e eeuw reisden en terug, en een belangrijke rol in Cuba’s muzikale meltingpot speelden. 

 • Supersister Projekt

  Comeback van de succesvolle 70's progrock band
  za 20 nov ’21

  Supersister maakte als ultieme prog rock band in de jaren zeventig in Nederland klassieke hits als She Was Naked en Radio en hun album Pudding & Gisteren staat nog steeds te boek als één van de beste Nederpop albums ooit. In 2019 maakte de band onder leiding van oprichter en voorman Robert Jan Stips een succesvolle comeback met het album Retsis Repus gevolgd door een uitverkochte tour. Na het verschijnen van de bio over de band Looking Back Naked en een splinternieuw verzamelalbum keert de band dit najaar terug op het  podium met in de gelederen naast Robert Jan onder meer Golden Earring bassist Rinus Gerritsen. Verwacht de klassieke hits en albumtracks uit de roemrijke historie van deze bijzondere band.

 • Fabrizio Paterlini

  Felt
  zo 21 nov ’21

  De muziek van de Italiaanse componist en pianist Fabrizio Paterlini kan je verschillende labels geven. Noem het neo-klassiek, ambient, new age en minimal. Maar wat meer toepasselijk is zijn de bijvoeglijke naamwoorden die regelmatig worden gebruikt als waardering van zijn muziek: etherisch, gevoelig, emotioneel, dromerig, delicaat, gepassioneerd. Fabrizio omschrijft zijn werk zelf als “een glas rode wijn op een zomeravond”, met het besef van het kalmerende effect van zijn melodieën op de luisteraar.

 • Dulce Pontes

  Veelzijdige fado zangeres
  zo 21 nov ’21

  Met haar veelzijdige en warme stem wordt Dulce Ponte gezien als een van de beste artiesten binnen de Portugese muziekscene. In haar carrière heeft ze reeds samengewerkt met artiesten als Ennio Morricone, Giorgo Dalaras, Andrea Bocelli en José Carreras.

 • Dolly Dots

  Sisters On Tour
  wo 24 nov ’21

  Na een stilte van 4 jaar tijd, zijn de Dolly Dots terug! Voor het eerst komt de meidengroep naar Muziekgebouw Eindhoven. Vele hits zullen voorbij komen maar deze keer willen ze ook het verhaal achter het succes vertellen. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze er mee om? Waar de Dolly Dots ook terecht kwamen en wat ze ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin ze terechtkwamen.


  Let op: dit is een verplaatst concert.

 • Tamikrest

  Noord-Afrikaanse desert blues
  do 25 nov ’21

  Een Algerijnse band die in aanraking komt met Westerse rockartiesten als Jimi Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd en Mark Knopfler? Het magische eindresultaat is Tamikrest. De band maakt met Chatma (2013) één van de allerbeste Toeareg albums ooit opgenomen, aldus Written in Music. De talloze benoemingen in ‘Album Of The Year’ lijsten onderstrepen dat dat geen overdreven stelling was. Later kwamen de albums Taksera en Kidal uit, optredens door heel de wereld volgen zich op snel tempo op. Tamikrest is daarom mede verantwoordelijk voor de hernieuwde populariteit van de ‘desert blues.’

 • Luka Bloom

  Viering van 30 jaar Riverside
  Naked Song presents
  do 25 nov ’21

  Op 1 februari 1990 bracht Luka Bloom zijn album Riverside uit. Voor hem het album waarmee alles begon. Deze 30ste verjaardag van dit album kan hij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Luka nodigt zijn publiek dan ook graag uit om dit jubileum samen met hem te vieren. Verwacht een avond vol fijne anekdotes, extra aandacht voor de nummers op Riverside en het beste uit zijn volledige oeuvre. Classic Luka Bloom!

 • George Baker

  50 Jaar Live
  vr 26 nov ’21

  50 jaar staat George Baker inmiddels op het podium, zowel nationaal als internationaal. In die 50 jaar schreef hij pakweg 600 songs waaronder natuurlijk bekende hits als Little Green Bag en Una Paloma Blanca. Hij verkocht 25.000.000 platen, ging 20 keer de wereld rond en bouwde veel, heel veel herinneringen op. Die herinneringen wil hij graag met jou delen tijdens zijn theatershow; een muzikale reis door de tijd.

 • Nik Bärtsch

  Entendre
  Solo tournee
  vr 26 nov ’21

  De bijzondere jazz en minimal pianist en componist Nik Bärtsch heeft met Entendre een prachtig album uitgebracht. Als soloartiest voert Nik de composities uit op een prepared piano, met gebruik van percussie. Herhaling, reductie, verleiding en in elkaar grijpende ritmes karakteriseren zijn composities. Het is prachtige en unieke muziek waarin lichaam en geest samenkomen. De aandacht van de luisteraar is gericht op minimale variaties en frasering.

 • Willeke Alberti

  Herinneringen uit 65-jarige carrière
  za 27 nov ’21

  De grande dame van de Nederlandse muziek zal samen met het publiek en haar live band herinneringen ophalen uit haar 65-jarige carrière. Een imposante carrière die haar vele grote hits heeft opgeleverd, zoals ‘Mijn Dagboek’, ‘Samen Zijn’, ‘Spiegelbeeld’ en ‘Telkens weer’. Deze voorstelling is slechts 14 keer te zien in theaters door het hele land en zal de laatste officiële solo theatertournee van Willeke zijn.

 • Philip Scheltens & Nederlandse Bachvereniging

  Hersenstreken
  za 27 nov ’21

  Hoe beïnvloedt de ziekte van Alzheimer het kunstenaarsbrein? Schilder William Utermohlen biedt ons via zijn zelfportretten een blik op zijn voorbije leven.

 • Piano duo Scholtes & Janssens

  Rimsky-Korsakov, Ravel
  zo 28 nov ’21

  Twee piano’s en één muzikale droom die vleugels krijgt. Sinds 2003 vormen Lestari Scholtes en Gwylim Janssens een pianoduo. Hun muzikale wortels liggen in Brabant waar ze onder meer studeerden aan het conservatorium in Tilburg. De laatste jaren gaat het crescendo voor het wereldwijze pianopaar. 

 • David Oistrakh Quartet

  Borodin, Tsjaikovski
  di 30 nov ’21

  Het David Oistrakh String Quartet bestaat uit vier van de meest vooraanstaande Russische musici van deze tijd. De vier leden hebben elk een indrukwekkende solocarrière, maar vonden elkaar in de liefde voor het strijkkwartet. In 2012 kregen zij van nazaten van de legendarische twintigste-eeuwse violist David Oistrakh toestemming diens naam te dragen. Een enorme eer!

 • Stephanie Struijk & Eva De Roovere

  Overal kom ik thuis
  do 27 jan ’22

  Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd...

  Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in Antwerpen toen ze allebei waren uitgenodigd om in de Bourlaschouwburg te komen spelen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen... Een dik half jaar later besluiten ze samen op pad te gaan door hun eigen muzikale wereld. Eva en Stephanie laten je in 'Overal kom ik thuis' proeven van oud en nieuw materiaal, spelen songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Troubadours van de Lage Landen zijn het, maar hun horizon reikt verder. Ze zijn gekend van Friesland tot Watou, van Amsterdam tot L.A.

 • Master Drummers of Burundi

  za 20 mei ’23

  Een optreden van de legendarische Master Drummers of Burundi is een overweldigende ervaring, met ceremoniële ritmes, zang en atletische dans. Op trommels van uitgeholde boomstammen brengen ze traditionele ritmes uit Burundi (Centraal-Afrika). Rode draad is de muziek die te horen is bij geboorte- en doodsrituelen, inauguraties van koningen en vruchtbaarheidsrituelen.

Meneer Frits

December

 • Laura Jansen

  Up Close & Personal
  do 2 dec ’21

  In de nieuwe reeks Up Close & Personal van Muziekgebouw Eindhoven gaat Laura Jansen de dialoog aan met het publiek en beantwoordt ze 'on the spot' alle vragen. Verhalen en onderwerpen te over want de zangeres van Wicked World, Use Somebody en Queen of Elba zette afgelopen jaren haar zangcarrière op een laag pitje om zich te wijden aan vluchtelingenwerk in Griekenland. Een dankbare inspiratiebron die leidt tot een binnenkort te verschijnen nieuwe plaat. En een heus boek! Uiteraard neemt Jansen ook plaats achter de piano om een aantal van haar favoriete en nieuwe stukken te spelen!

 • Racoon

  Op weg naar semi-akoestische Nederlandstalige plaat
  vr 3 dec ’21

  Racoon bracht 22 januari 2020 de nieuwe single Het Is Al Laat Toch uit. Dit was het eerste levensteken van hun nieuwe semi-akoestische Nederlandstalige album dat in het najaar van 2020 zou verschijnen en gepaard zou gaan met een tour door ons land... tot corona haar intrede deed. Nu komt Racoon alsnog, met een speciaal concert, naar Muziekgebouw Eindhoven!

 • Rubato

  Van arabesk tot klassiek en van pop tot rap
  vr 3 dec ’21

  Van arabesk tot klassiek en van pop tot rap, het lukt de band om deze genres op hun eigen unieke manier ten gehore te brengen. De meest geliefde band van Turkije komt naar Nederland! De afgelopen jaren is Rubato 
  uitgegroeid tot één van de belangrijkste bands in Turkije.

 • TARJA

  Goes to church
  vr 3 dec ’21

  TARJA is een uitzonderlijke kunstenaar die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Als voormalige frontvrouw van de Finse band Nightwish heeft ze het heavy metal regelboek herschreven. De innovatieve combinatie van de klassiek getrainde sopraan met symfonische heavy metal heeft niet alleen een nieuw genre gecreëerd, maar heeft tot nu toe talloze imitators gevonden en duizenden jonge meisjes geïnspireerd om zangles te nemen en vrouwen in heavy metal een specifiek vrouwelijke stem te geven.


  TARJA bracht haar vijfde studioalbum uit op 30 augustus 2019 en tourt daarmee nu door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

 • Wouter Hamel

  Wouter Hamel’s Nightclub
  za 4 dec ’21

  Wouter Hamel is eindelijk weer te bewonderen in de Nederlandse theaters. Na succesvolle tours in het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zuid-Korea en Europa trekt hij met een flinke dosis energie zijn thuisland door. Met een geheel nieuwe show en liedjes, die tussen pop en jazz in lijken te dansen, verwarmt Wouter Hamel ieders hart.


  Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

 • Carlos Cipa

  Lay Down & Listen
  Ligconcert
  di 7 dec ’21

  Deze klassiek geschoolde pianist verruimde zijn horizon door in zijn tienerjaren de drums op te pakken en in allerlei bands te spelen. Hiermee ging hij de hele wereld over met verschillende muziekstijlen en onder andere met gelijkgestemde artiesten als Nils Frahm en Ólafur Arnalds.

 • Academy of St. Martin in the Fields & Pablo Ferrández

  Boccherini, Haydn, Mozart
  di 7 dec ’21

  Boccherini was afkomstig uit Lucca, Toscane. Hij werkte eerst in heel Italië, daarna in Wenen, Parijs en Berlijn. Maar het grootste deel van zijn leven bracht hij door in Spanje. Hij speelde zelf onwaarschijnlijk virtuoos cello. Geen cellist in Europa kon zo hoog spelen als hij. Het verhaal gaat dat hij dat hoge spelen heeft geleerd omdat hij in een ensemble speelde waarvan de eerste violist vaak ziek was. Om het concert toch te laten doorgaan speelde hij dan die vioolpartij hoog op de cello. De hoeveelheid composities van zijn hand is om moedeloos van te worden. Onder meer 150 Kwintetten, over de 100 kwartetten en maar liefst 12 celloconcerten. Nummer 9 uit die reeks, G 482, gecomponeerd rond 1770, is op veel conservatoria verplicht studierepertoire omdat het alle registers van de cello verkent. Een aantrekkelijke etalage voor cellovirtuozen als Casals, Starker, Jacqueline du Pré en Yo-Yo Ma, die het allemaal hebben vastgelegd.

 • HAEVN

  Unfold Tour
  i.s.m. Effenaar
  do 9 dec ’21

  Na het succes van hun debuutplaat ‘Eyes Closed’ heeft HAEVN niet stilgezeten en volgde hun EP ‘Symphonic Tales’ dat werd opgenomen met een groot strijkorkest. Nu is het tijd voor nieuwe muziek. Tijdens hun Unfold Tour nemen ze je mee in hun volgende stap naar het tweede album en zul je worden ondergedompeld in een wereld waar pop- en filmmuziek hun ultieme samensmelting vinden.

  Bij dit concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

 • Naked Song · Walk Along

  Fink & more
  vr 10 dec ’21

  Niemand minder dan Fink is de headliner van het Naked Song Walk Along festival op vrijdag 10 december 2021. Wat een heerlijk vooruitzicht in deze niet altijd even gemakkelijke tijden.

  LET OP: Naked Song · Walk Along is vanwege de coronamaatregelen verplaatst. We zijn met bijna alle partijen rond over de nieuwe datum. Zodra alles definitief is, wordt dat uiteraard gecommuniceerd en start de voorverkoop weer.

  • vr 10 dec ’21 19:00 uur
   Momenteel niet verkoopbaar, info volgt
  • vr 10 dec ’21 19:00 uur
   Momenteel niet verkoopbaar, info volgt
 • Annegreet van Bergen & Frommermann

  FrommerKerst
  Kerst
  do 16 dec ’21

  Dit jaar viert Frommermann het kerstfeest met bestsellerauteur Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). Laat je meevoeren naar de kerstsfeer van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Een concert met hartverwarmende muziek van onder meer Hugo Wolf, Ivo de Wijs, Max Reger, Ella Fitzgerald en Joop Stokkermans. De ronkende stemmen van Frommermann worden afgewisseld met vrolijke en ontroerende verhalen van de schrijfster. Deze kerst zorgt niet alleen de kerstboom voor een lichtpuntje!

 • Freiburger Barockorchester & Nederlands Kamerkoor

  Bach's beroemde Weihnachtsoratorium
  Bach
  vr 17 dec ’21

  Horen we het begin van Bachs ‘Weihnachtsoratorium’ dan weten we meteen wat ons te wachten staat. Forse paukenslagen, opwindende trillers van de houtblazers, schetterende fanfares van de trompetten en dat alles trots en energiek stappend op een aanstekelijk ritme. Dit is onmiskenbaar feestelijke muziek. Bedoeld voor de zes dagen die we vieren rond de geboorte van Christus in de periode van 25 december tot en met 6 januari. In feite bestaat het werk dus uit zes cantates die afzonderlijk uitgevoerd kunnen worden maar ook heel goed achter elkaar. 

 • Behind the Music: Lucas & Arthur Jussen

  vr 17 dec ’21

  Behind the music is een avondvullend programma; eigenlijk een soort live documentaire rondom een centrale gast. Of zoals vanavond, twee gasten: Arthur en Lucas Jussen. De avond wordt geleid door Martin Kuiper (FaceCulture) en start met korte video-interviews waarvan de inhoud een verrassing is voor Arthur en Lucas. Aan de hand hiervan worden Arthur en Lucas geïnterviewd én ook het publiek krijgt zelf de kans om vragen te stellen. Verwacht inside information die voor Wikipedia nog niet bekend is en bijzondere beelden die je zelfs in de diepste krochten van YouTube niet gaat vinden. Arthur en Lucas sluiten de avond af met een kort optreden.

 • Café Marrakesh: Marmoucha Orchestra

  Bayane Belayachi + Syrine Ben Moussa + Brahim Hadj Kacem
  za 18 dec ’21

  In de Maghreb-landen Marokko, Algerije en Tunesië is de muziek uit Al Andalus, de Arabische naam voor Zuid-Spanje als voormalig onderdeel van het Arabische rijk, nog altijd springlevend. Marmoucha Orchestra belicht deze traditionele Andalusische muziek en weet niemand minder dan Bayane Belayachi, Syrine Ben Moussa en Brahim Hadj Kacem naar Eindhoven te brengen.

 • Kovacs & Metropole Orkest

  Ontmoeten elkaar opnieuw
  za 18 dec ’21

  Sharon Kovacs gaat samen met het Metropole Orkest de bühne op. Voor een tweede keer want de zangeres met het kortgeschoren haar en het mooie, rauwe en donkere stemgeluid werkte in 2016 ook al samen met het ‘meest hybride orkest van de wereld’. Een bijzondere orkestratie van Kovacs’ debuutalbum Shades of Black en uitverkochte zalen waren het gevolg. Nu is het de beurt aan de tweede plaat van Kovacs, Cheap Smell. Vernoemd naar de band waar ze in speelde voordat ze doorbrak, is Kovacs met dit album op zoek naar de positieve momenten in donkere tijden.

 • Joë Christophe

  ARD Musikwettbewerb 2019
  Poulenc, Bernstein, Finzi
  zo 19 dec ’21

  25 jaar jong won de Fransman Joë Christophe glansrijk het ARD concours 2019, categorie klarinet. Hij was toen zeker geen onbekende meer in de muziekwereld want Joë deed al van zich horen in het Wiener Konzerthaus en de Wiener Musikverein, de Kölner Philharmonie, het Berliner Konzerthaus en Tokyo International Forum. Hij is al even goed thuis in de wereld van de klezmer en de jazz. Met dit programma laat Joë Christophe zijn diversiteit uitstekend zien.

 • Holland Baroque & London Community Gospel Choir

  Kerstconcert
  ma 20 dec ’21

  Het London Community Gospel Choir heeft als boodschap vrede, liefde en eenheid: “Out of many one voice”. Na een bescheiden begin groeide dit bijzondere koor – de koorleden vormen een eclectische mix van achtergronden, nationaliteiten en leeftijden - al snel uit tot een van de meest gevraagde gospelkoren ter wereld. Artiesten die graag met dit koor werken zijn o.a. Elton John, Madonna, Paul McCartney, Adele, Justin Timberlake, Mariah Carey en vele anderen. 

 • Johan Derksen

  The Sound Of The Blues & Americana
  do 23 dec ’21

  Televisie orakel Johan Derksen komt, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’. In ‘The Sound of The Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen een Amerikaanse artiest naar Nederland: Malford Milligan uit Austin. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

 • Michelle David & The True-tones

  Soulful Christmas
  do 23 dec ’21

  Michelle David & The True-tones trakteerde ons vorig jaar op een fonkelend kerstalbum ‘It’s A Soulful Christmas’. Nu komen ze de donkere dagen voor Kerst het podium verlichten met een mega feestelijke set. Dat gebeurt met soul, gospel en pop in diverse tinten. Er wordt een brug geslagen tussen het christelijke kerstfeest, met de geboorte van Jezus, en de Amerikaanse interpretatie daarvan, met de
  kerstman en pakjes onder de boom.

 • Aynur

  Dé ster uit Turkije
  wo 29 dec ’21

  Powervrouw Aynur zorgt voor een avond vol innerlijke rust en muzikale troost. Geniet van de harmonieuze mix van klassieke Koerdische volksmuziek en jazz van haar nieuwe album Hedûr.

Programmalijnen

Januari

 • Dromenblazers (5+)

  met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
  zo 2 jan ’22

  Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje overmoedig, spelen ze spelletjes en dagen ze je uit om mee te dromen. Of dagdromen. Of slaapdromen. Of op-je-kop-dromen.

  Dit concert is vanwege de aanhoudende coronamaatregelen verplaatst van 1 juni 2020 naar zondag 2 januari 2022.

  Bekijk het Facebook event

 • Het Boompje (4+)

  Alle hoeken van de Kamermuziek
  wo 5 jan ’22

  Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…

 • Leo Blokhuis + Strange Brew

  A love letter to 1972
  do 6 jan ’22

  Met A Love Letter To 1972 brengen Leo Blokhuis en Strange Brew een muzikale ode aan een geweldig muziekjaar. Een jaar dat vijftig jaar achter ons ligt, maar heel dichtbij komt in dit theaterconcert. 
   

 • Groove Beest: GreyHeads (8+)

  Elektronische grooves voor de hele familie!
  zo 9 jan ’22

  De zes Rotterdammers van GreyHeads maken muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van hun havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom, en voegen daar altijd een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Of ze nu in een intieme jazzclub of op het hoofdpodium van een groot festival staan, met hun mix van elektronica, drum’n’bass, jazz, hiphop en pop zorgen ze altijd voor een geweldige feelgood-sfeer.

 • Richard Bona & Metropole Orkest

  Charismatische bassist en zanger uit Kameroen
  zo 9 jan ’22

  De Kameroense topbassist en zanger Richard Bona brengt samen met het Metropole Orkest de beste nummers uit zijn repertoire in nieuwe orkestrale uitvoeringen en een aantal speciaal voor dit project geschreven nieuwe stukken. Bona is een van Afrika's meest veelzijdige muzikanten. Hij staat te boek als zanger en bassist, maar geef hem een willekeurig ander instrument in handen en hij zal het kunnen bespelen.

 • The Bowie Collective

  Twee uur door de ziel van een legende
  ma 10 jan ’22

  Van het alter-ego van Ziggy Stardust, via de donkere en desolate jaren van Berlijn, de pure vreugde van Lets Dance tot het genie van Blackstar, neemt deze show je -op de sterfdag van Bowie- mee op een twee uur durende emotionele achtbaan door het brein van de 'Rock ‘n Roll Alien'. Ga mee naar onbekende verledens en toekomsten, een reis die je zal doen lachen, zingen en huilen.

 • Lavinia Meijer & Nadia Sirota

  Shaping the future
  di 11 jan ’22

  Ster-harpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van vandaag. Meijer zet na samenwerkingen met Olafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort in deze ‘concert lecture’ met yMusic lid Nadia Sirota. Sirota is sinds 2018 nieuwe muziek programmeur van de New York Philharmonic Orchestra en won in 2015 de Peabody Award voor haar podcastMeet the Composer. Een betere advocaat voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.

  Met muziek van o.a. Nico Muhly, Philip Glass, Caroline Shaw en twee wereldpremières! Speciaal voor Meijer en Sirota geschreven door Ellis Ludwig-Leone en Ellen Reid, die een deel arrangeert uit haar Pulitzer Price winning opera p r i s m (2019).

 • Giovanca honours Diana Ross

  Giovanca eert haar grote idool
  do 13 jan ’22

  In ‘Giovanca honours Diana Ross’ eert Giovanca haar grote idool. Met liedjes, bewerkingen en verhalen neemt ze je mee door de verschillende periodes en hoogtepunten in Diana’s succesvolle carrière; van de sixties tot nu, van The Supremes naar The Wiz, tot de grand diva die haar 75ste  verjaardag in volle glorie vierde. Een avond met de bekendste hits, groots en intiem.…

 • Yuri Honing

  Bluebeard
  do 13 jan ’22

  Een van de meest gevierde Nederlandse saxofonisten, Yuri Honing, scoort met zijn nieuwe theaterconcert Bluebeard de ene na de andere vijf sterren-recensie. Zo wordt het geluid warm en empatisch genoemd en wordt zijn muziek zelfs als onbenoembaar mooi bestempeld. Laat je verleiden door Honing en zijn akoestische kwartet en treed binnen in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard.

  Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

 • NIGHTS ON BROADWAY

  Night Fever - The very best of the BEE GEES
  za 15 jan ’22

  Night Fever the very best of the Bee Gees komt na twee jaar terug naar Eindhoven! Na twee compleet uitverkochte avonden in het Muziekgebouw staat Night Fever opnieuw in het theater met ‘Nights on Broadway.’ Bereid je voor op een 2,5 uur durende show vol Bee Gees hits, een decor van led walls, een gastzangeres en het bekende gezelschap uitgebreid met twee muzikanten. Groots, indrukwekkend en dit theaterseizoen alleen in de grootste zalen van ons land te zien.

 • Agostinho Sequeira

  Winnaar TROMP Percussion 2020
  zo 16 jan ’22

  De eerste prijs, de Persprijs, de Tromp publieksprijs. Tijdens Tromp International Percussion Competition 2020 kon het even niet op voor Agostinho Seqeira. De jonge Portugese slagwerker maakte een verpletterende indruk op de internationale vakjury, op de pers, en hij was in één klap ook nog eens publiekslieveling. ‘Er is magie in zijn performance en absolute toewijding’, schreef de jury van deze 50ste jubileum-editie van het beroemde slagwerkconcours.

 • Lucas De Man & Berlage Saxophone Quartet

  Moet alles maar leuk zijn?
  Pärt, Gershwin
  zo 16 jan ’22

  ‘Niet om mijn eenzaamheid op te lossen, maar om te luisteren.’ De Vlaamse Theatermaker Lucas De Man speelt een katholieke gelovige die de ‘weg naar binnen’ moet gaan. Daarbij past Arvo Pärts intense meesterwerkje Fratres (Monniken). Waarop de voorstelling omslaat in zijn tegendeel: een verhaal over onze pret-pep-zapmaatschappij, geïllustreerd met Gershwin’s blitse Rhapsody in blue. Gershwin schreef ‘m in een mum van tijd, deadline op de hielen, en zapte dwars door elke muzieksoort die er anno 1924 in New York te horen viel.

 • Peter Kuipers Munneke & Ralph van Raat

  Liszt, Skrjabin e.a.
  wo 19 jan ’22

  Sinds mensenheugenis is de mens gefascineerd door het weer. Ook componisten vonden door de eeuwen heen hun inspiratie in de atmosfeer. Angstaanjagende stormen, romantische voorjaarsklanken, treurige najaarsregen en doodse winters. NOS weerman en onderzoeker Peter Kuipers Munneke neemt je in deze theatervoorstelling mee naar de duizelingwekkende wereld vol natuurkunde die schuilgaat achter het weer, en vertelt je alles over regenbogen, bliksemschichten, sneeuwvlokken en lagedrukgebieden. Pianist Ralph van Raat omlijst dit wervelende programma met topstukken uit de pianomuziek vanaf 1880 tot en met nu. Met recht een 'weer'galoze avond.

 • La Rêveuse

  Musica fantastica
  Buxtehude, Becker
  do 20 jan ’22

  Een CHOC Classica, vijf Diapasons, extatische kritieken: het Franse ensemble La Rêveuse gooide ook met zijn tweede Buxtehude-opname hoge ogen. Dit concert wordt een eerbetoon aan de contrastrijke, dramatische stijl van de 17e euwse Noord-Duitser Dietrich Buxtehude.

 • Frans Bauer

  Een oergezellig avondje met Frans
  do 20 jan ’22

  25 jaar na zijn allereerste tournee bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, genieten we van een oergezellig avondje Frans Bauer.


  Een consumptie (pauzedrankje) is bij de ticketprijs inbegrepen.

 • Dennis van Aarssen

  Swinging On A Star
  vr 21 jan ’22

  Dit seizoen gaat Dennis van Aarssen opnieuw met 9 fantastische muzikanten het theater in. Na het winnen van The Voice of Holland in 2019 won Dennis in 2020 een prestigieuze Edison Jazz, de oudste muziekprijs van ons land. 

 • The Donna Summer Show

  Thank God It's Donna!
  Blue Note Club Sessions Goes To Church
  za 22 jan ’22

  Na een uitzinnige avond in een swingend Muziekgebouw 2019, is het dit voorjaar tijd voor The Donna Summer 2021 Show. Verwacht nog meer glitter en nog meer glamour! Onmiskenbare dance classics als Last Dance, Hot Stuff, I Feel Love en al die andere hits van Donna Summer laten werkelijk iedereen dansen. De kerk wordt omgetoverd tot een heuse discotheek die de 70s en 80s discopartys doet herleven.

  Kom, en blijf vooral, want deze avond heeft bovendien een afterparty met DJ Piet 'Hollywood' van Rooij!


  Groepstickets, 5 voor 4, beschikbaar!

 • Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta

  Breder dan klassiek
  za 22 jan ’22

  Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De ‘Prince of Chamber Pop’ slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.

 • Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush

  za 22 jan ’22

  Ze brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

 • Mikhail Pletnev

  wo 26 jan ’22

  Was hij met de piano gestopt? Nee, gelukkig niet! We zagen Mikhail Pletnev de laatste tijd alleen nog als dirigent, ook in Eindhoven. Maar inmiddels blijkt dat het pianistenbloed stroomt waar het niet gaan kan. 

 • Pynarello

  Patch Symphony
  Beethoven
  do 27 jan ’22

  Ga je online of in een old skool-platenzaak op zoek naar muziek van de oude meester Beethoven, dan is de keuze op z’n minst overweldigend. Geen nood, Pynarello brengt orde in de chaos. Via de website van het collectief kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op vijf van de 37 symfoniedelen van de Duitse componist. De vijf delen met de meeste stemmen worden als één symfonie gespeeld op de inmiddels befaamde Pynarello wijze! Uit het hoofd, zonder dirigent. Hiermee viert Pynarello alsnog het Beethovenjaar met (volkomen terechte) bombarie.

  Breng hier je stem uit
  en bepaal mee wat er tijdens het concert gespeeld wordt

 • Venice

  Jacaranda Tour Europe 2022
  vr 28 jan ’22

  De beste vocale groep van de Verenigde Staten keert terug naar haar tweede vaderland. Venice is buiten de VS nergens zo populair als hier. Met een gloednieuwe show rondom de plaat Jacaranda Street, dat in april 2019 uitkwam, worden nieuwe songs afgewisseld met de ‘golden oldies’ waarmee de formatie doorbrak in Nederland en de rest van de wereld.

 • Hagen Quartett

  Mozart, Beethoven
  za 29 jan ’22

  Al meer dan veertig jaar behoort het Hagen Quartett tot de absolute wereldtop. Het leven van een strijkkwartet wordt weleens vergeleken met een huwelijk, maar dit kwartet is wel héél letterlijk familie. Broers en zus Hagen begonnen in 1981 samen met een bevriende violiste hun kwartet. Het eerste, jonge strijkkwartet van een nieuwe generatie, een frisse wind in de wereld van de kamermuziek. Vorig seizoen vierden zij hun veertigjarig jubileum. Ze maakten zo’n vijftig cd’s, wonnen talloze prijzen en traden op van New York tot Tokio en van Berlijn tot Amsterdam. Het geheim van hun succes? Een kristalheldere klank, hun grote liefde voor het klassieke repertoire en hun totale focus op het muziek maken zelf. Zij spelen een gloedvol sprankelende Dvorák en twee hartverscheurende strijkkwartetten van Sjostakovitsj. 

 • Het Collectief

  Mahler, Korngold
  zo 30 jan ’22

  Natuurlijk was het geen pretje toen de Weense pianist Paul Wittgenstein aan het eind van WO I nog maar één arm had. Einde carrière? Nee hoor, de kranige Wittgenstein (broer van de filosoof) ging met zijn resterende linkerarm dóór. 

 • Henk Poort & Big Band

  Henk Poort singing with a Big Band
  zo 30 jan ’22

  Henk Poort is inmiddels een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Nu is het tijd voor weer een nieuwe uitdaging; een voorstelling met zijn eigen Big Band en met het mooiste materiaal uit het American Songbook. Het was een wens van Henk om dit te realiseren en dat gaat nu gebeuren.

Live muziek en coronarichtlijnen
Live muziek en coronarichtlijnen
Wat verheugen we ons op uw bezoek en op de live muziek die weer mag klinken in het Muziekgebouw. Bekijk hier de meest actuele informatie over de coronamaatregelen binnen het Muziekgebouw.

Meer info

Highlights in 2022

 • Nielson

  & band
  vr 4 feb ’22

  Voor het eerst gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in met een unieke voorstelling. In 2022 is het 10 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Met hits als ‘Beauty & de Brains’, ‘Hoe’, ‘Mannenharten’ en ‘Sexy als ik dans’ vestigde hij zijn naam en heeft hij op elk festival en podium van Nederland gestaan. 

  • vr 4 feb ’22 20:15 uur
   Wordt verplaatst, info volgt
  • vr 4 feb ’22 20:15 uur
   Wordt verplaatst, info volgt
 • Anna Meredith

  Met Fibs kijken we in het hoofd van een genie
  za 5 feb ’22

  Een hyper energieke componiste met breed uitstaande muzikale voelsprieten, dat is Anna Meredith. Vanavond mogen we een kijkje nemen in haar hoofd.  En dat is zeer bijzonder! Haar surrealistische geluid hoor je in concertzalen, op rockfestivals en zelfs in Prada-reclames. Meredith tart de conventies van de hedendaagse 'dansmat', elektronica en klassieke muziek.

 • Janine Jansen & Denis Kozhukhin

  Schubert, Brahms & Beethoven
  ma 7 feb ’22