Lunchpauzeconcert

C-sisters
do 13 jun ’24 12:30 uur
do 13 jun ’24
12:30 uur

Het getalenteerde pianoduo Chloé en Camille Beniest veroveren de internationale concoursscène met hun indrukwekkende optredens. Zo wonnen ze het pianoduo-concours op het pianoduofestival in Amsterdam en het Concours International de Piano de Brest in Brest in de categorie voor 2 piano’s. Jury Prinses Christina Concours zegt: ‘Het pianoduo Camille en Chloé Beniest verraste het publiek en jury met hun sprankelende uitvoering van een Hongaarse Rhapsodie van Franz Liszt. De zussen vertelden samen een boeiend muzikaal verhaal door middel van een goede timing en een groot bereik in dynamiek. Het plaatje was compleet met hun leuke podiumpresentatie.’

Chloé Beniest

Op slechts vierjarige leeftijd begon Chloé pianolessen te volgen bij haar moeder, Gill Masson. Sindsdien heeft ze indruk gemaakt op verschillende concoursen en wedstrijden, zoals 'Klassiek Dominique' waar ze als zevenjarige finaliste werd. Haar buitengewone prestaties omvatten onder meer het winnen van laureaten op de Cantabilé-pianowedstrijd en finalistentitels op internationale concoursen. Bovendien heeft Camille haar veelzijdigheid bewezen als gastactrice in de populaire soap 'THUIS', waar ze van februari tot juni 2023 schitterde als Marthe.


Camille Beniest

Een getalenteerde pianiste en zangeres die op haar 3,5-jarige leeftijd begon met piano spelen. Sindsdien heeft ze indrukwekkende prestaties geleverd, zoals het winnen van prijzen op gerenommeerde pianowedstrijden en het optreden op internationale podia. Camille heeft ook haar vocale talent laten zien door deel te nemen aan prestigieuze talentenshows en samen te werken met bekende artiesten. 


Classic Young Masters

Classic Young Masters (CYM, opgericht 2012) is een Nederlandse organisatie die jonge talentvolle musici ondersteunt op weg naar een ondernemend en zelfstandig muzikaal bestaan. Dit doet CYM aan de hand van unieke tweejarige algemene en individuele begeleidingsprogramma’s én door projecten die jonge talenten deels zelf moeten invullen en opzetten. Het CYM-aanbod is gericht op de ontwikkeling van competenties die onontbeerlijk zijn voor een carrière als (klassiek) professioneel musicus.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Rachmaninov - Six Morceaux op. 11 voor 4
Liszt - Hongaarse Rapsodie nr. 2 voor 4
Piazzolla - Nightclub 1960 voor 4 en sopraanimprovisatie