Veelgestelde vragen

Hoe laat gaat op de avond of middag van een concert de kassa open?
Het Ticketbureau is ma t/m za 13:00 - 17:00 uur geopend én een uur voorafgaand aan een concert. Mocht je nog geen tickets hebben gekocht, dan is er bij aankomst nog voldoende tijd om dit te doen. Zorg dan uiteraard wel dat je op tijd aanwezig bent, in verband met eventuele drukte bij het Ticketbureau.

In juli en augustus is het Ticketbureau op zaterdag gesloten.

Waar bevindt zich de kassa? 
Je vindt het Ticketbureau in winkelcentrum Heuvel, tussen onze publieksingang en grand café/restaurant Meneer Frits in.

Wanneer is er lastminute-korting van toepassing? 
Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke Spottickets: 24 uur voor aanvang van het concert kost een ticket slechts €10. Meer informatie vind je hier.

Kan ik met een cadeaubon betalen? 
Muziekgebouw Eindhoven accepteert de volgende bonnen: 
- oude Muziekcentrum Cadeaubon en/of Tegoedbon
- nieuwe Muziekgebouw Concertcadeau en/of Tegoedbon
- Theater- & Concertbon
- VVV-Cadeaukaart
- Podium Cadeaukaart
- Vouchers en bonnen philharmonie zuidnederland (uitsluitend in te ruilen voor concerten van philharmonie zuidnederland)

Wanneer gaan de zaaldeuren open? 
De zaaldeuren gaan ongeveer een half uur (Grote Zaal) of een kwartier (Kleine Zaal) voor aanvang van het concert open. (Tijden onder voorbehoud)
Hoe laat de zaaldeuren open gaan bij popconcerten is mede afhankelijk van de soundcheck.

Is het toegestaan om foto's te maken tijdens een concert? 
Het is niet toegestaan professionele foto-, film- en video- of geluidsopnames te maken tijdens de concerten. We verzoeken je ook dringend je mobiele telefoon in de zaal uit te zetten. 

Zijn er rolstoelplaatsen? 
Muziekgebouw Eindhoven is voor mindervaliden goed toegankelijk. Wil je gebruikmaken van de speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers of met een hulphond, dan kun je uitsluitend telefonisch of aan de balie je tickets kopen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je de meest optimale plaatsen krijgt. 

Online bestellen van een rolstoelplaats is helaas niet mogelijk. Maak je gebruik van een bestelformulier, geef dan duidelijk aan dat je een rolstoelplaats wilt of een zitplaats met een hulphond. Vermeld het type rolstoel in verband met de placering. Op de zaalplattegrond zijn de rolstoelplaatsen aangegeven.

Ik ben slecht ter been. Hoe kan ik Muziekgebouw Eindhoven het beste bereiken?  Wanneer je met de auto komt en je wilt zo dicht mogelijk bij de ingang van Muziekgebouw Eindhoven parkeren, dan kun je in de Heuvel-garage het beste zo dicht mogelijk bij de opgang van Holland Casino parkeren. Met de lift kom je dan bijna voor de deur van Muziekgebouw Eindhoven uit. Wanneer je wordt afgezet met de auto, dan is de dichtstbijzijnde locatie de Vestdijk bij de ingang van de Heuvel Galerie. 

Tot hoe laat is de parkeergarage van de Heuvel open? 
De parkeergarage van winkelcentrum Heuvel is 24 uur per dag geopend. 

Ik wil iemand verrassen tijdens een concert. Kan dat? 
De invulling van een concert is volledig aan de artiest. Wij hebben hier geen inbreng in. We kunnen je verzoek dan ook niet in behandeling nemen.

Ik ga een ongeplaceerd concert met zowel zit- als staanplaatsen bezoeken. Wat houdt dat precies in?
Dit concert is ongeplaceerd; je koopt dus geen vaste stoel. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen en vrije plaatskeuze voor iedereen. Een plaats reserveren is helaas niet mogelijk. Als je graag wilt zitten adviseren wij je op tijd aanwezig te zijn. Muziekgebouw Eindhoven gaat bij dit soort concerten ongeveer een uur voor aanvang open. (tijden onder voorbehoud)

Hoe werkt een bekermunt?

Wegens veiligheid gebruiken we liever geen glaswerk in de zalen bij drukbezochte zit/sta popconcerten/festivals. In het kader van duurzaamheid maken we sinds dit jaar bij deze concerten gebruik van het statiegeldsysteem voor de nieuwe hardcoverbekers. Hoe dit precies werkt lees je hieronder:

- Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker 1 “Bekermunt”. Deze bekermunt heb je nodig bij het bestellen van je drankjes.

- Ronde 1: Bij het bestellen lever je de gekregen bekermunt in & betaal je voor het drankje

- Ronde 2: Bij het bestellen lever je de beker in voor een schone beker & betaal je voor het drankje

Ben je de beker zat? Lever dan je beker in & geef aan dat je de bekermunt terug wilt. Bewaar deze goed zodat je deze weer in kan leveren bij het bestellen van het volgende drankje.

Ga je naar huis: Lever dan je bekers(s) en/of munten in bij de bar of gooi ze bij de uitgang in het daarvoor bestemde mandje.

Let op: Je krijgt van ons 1 bekermunt, zodat je niet hoeft te betalen voor je beker. Raak je deze munten of bekers kwijt? Dan kun je aan de bar een nieuwe bekermunt kopen voor € 1,50.

Bekermunten zijn niet inwisselbaar voor geld.