Duurzaamheid

 

In Muziekgebouw Eindhoven speelt duurzaamheid een prominente rol. 


Missie

In het kader van het nieuwe ontwikkelplan Verbinden & Verbreden is binnen Muziekgebouw Eindhoven in 2021 een functie gecreëerd met als doel om deze missie tot leven te brengen en waar te maken: Jessica Dassen is Projectleider Inclusie & Duurzaamheid.


Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (duurzaam ondernemen) is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. Omdat we als podium enorm veel mensen bereiken, is Muziekgebouw Eindhoven de plek bij uitstek om een duurzame boodschap over te brengen. 


Jessica DassenJessica Dassen - projectleider inclusie & duurzaamheid

Acties 

Ecologische duurzaamheid

Met een gemiddeld jaarlijks bezoekersaantal van 160.000 mensen beseffen we dat uitgerekend wij bewustzijn ten aanzien van duurzaamheid kunnen creëren onder ons publiek. We willen inspireren en uitdagen om een steentje bij te dragen aan ... lees hier meer.

Carnivoor? Geef het door!

Sinds 2022 hebben we ‘Carnivoor? Geef het door’ geïmplementeerd voor onze artiesten- en crewcatering.We serveren jaarlijks zo’n 2700 maaltijden ‘backstage’ aan bijvoorbeeld podiumtechnici en artiesten die op tour zijn. Jaarlijks! Dat betekent dat ... lees hier meer. 

Duurzaam bedankje 

Sinds jaar en dag hoort het geven van bloemen na afloop van een (klassiek) concert tot de gewoontes en tradities. Een mooi gebaar van respect en waardering voor de optredende artiest. Aan de andere kant past de snijbloemen industrie niet in ... lees hier meer.