Rondom het concert

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over een bezoek bij Muziekgebouw Eindhoven. 

Hoe laat gaat op de avond of middag van een concert de kassa open?


Ons Ticketbureau is maandag t/m zaterdan van 13:00 - 17:00 uur geopend én één uur voorafgaand aan een concert.

Waar bevindt zich de kassa? 


Je vindt het Ticketbureau in winkelcentrum Heuvel, tussen onze publieksingang en M by Muziekgebouw Eindhoven.

Ik heb een vraag over mijn tickets


Voor vragen over tickets, korting en restitutie kun je hier terecht. 

Hoe laat gaan de zaaldeuren open?


De zaaldeuren gaan ongeveer een half uur (Hertog Jan Zaal) of een kwartier (Kleine Zaal) voor aanvang van het concert open - tijden onder voorbehoud.  Hoe laat de zaaldeuren open gaan bij popconcerten is mede afhankelijk van de soundcheck.

Is het toegestaan om foto's te maken tijdens een concert? 


Het is niet toegestaan professionele foto-, film- en video- of geluidsopnames te maken tijdens de concerten. Indien de artiest geen bezwaar heeft, kun je opnames maken met een mobiele telefoon, zonder licht/flits. We vragen je daarbij andere bezoekers niet te storen.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?


Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar onze concerten.

Pauzedrankje


Wanneer er bij pop-, jazz- en worldconcerten een pauzedrankje in je ticket zit inbegrepen, krijg je bij het scannen van je ticket een muntje voor een pauzedrankje. Bij concerten zonder pauze kun je het muntje vóór of na het concert inwisselen.

Bij alle klassieke concerten zit er automatisch een pauzedrankje in je ticket inbegrepen. Om de wachttijd bij de bar bij deze concerten tot een minimum te beperken, staan de drankjes al voor je klaar in onze foyers. Staat jouw favoriete drankje er niet tussen? Ons barpersoneel helpt je graag!

Voor de veiligheid is het niet toegestaan om glaswerk/servies mee de zaal in te nemen. Is je drankje vóór het concert begint of na de pauze nog niet op en wil je je drankje graag de zaal in meenemen? Dan kun je een hardcover plastic beker krijgen bij een van onze bars. Bij concerten en festivals met vrije plaatskeuze worden drankjes standaard in hardcover plastic bekers geschonken en mogen deze altijd de zaal mee in.

Hoe laat sluit de bar?


De bars in de foyers sluiten 10 minuten voor aanvang van het concert. Tijdens de pauze en na afloop van het concert geniet u natuurlijk van een lekker drankje. 

Waar kan ik mijn jas ophangen?


Er is een gratis garderobe in de Stadsfoyer. Deze is bewaakt tot na het concert.

Ik ben te laat voor mijn concert


Helaas kunnen gasten die te laat komen niet altijd worden toegelaten tot de zaal. Op vrijdagavond (koopavond) en zondagen is het druk in de binnenstad van Eindhoven. Mogelijk word je gehinderd door grote drukte in het verkeer. Wij adviseren je hiermee rekening te houden. 

Hoe reis ik duurzaam naar Muziekgebouw Eindhoven?


We zijn steeds duurzamer bij Muziekgebouw Eindhoven. We hopen ook dat jij als onze bezoeker daaraan wil bijdragen. Daarom willen we je vragen om duurzaam te reizen. En dat is helemaal niet moeilijk. Kom bijvoorbeeld met de trein, want Eindhoven Centraal is op loopafstand en treinen rijden ook nog na afloop van het concert. Of kom lekker op de fiets en stal je fiets vlakbij gratis in de fietsenstalling Heuvelgalerie. Bekijk de openingstijden van de fietsenstalling hier. Door duurzaam te reizen help jij de verduurzaming naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie over onze bereikbaarheid

Tot hoe laat is de parkeergarage van de Heuvel open?


De dichtsbjizijnde parkeergarage van bevindt zich onder winkelcentrum Heuvel en is 24 uur per dag geopend.

Ook kun je gebruik maken van Q-Park Kennedyplein. Ook deze parking is 24 uur per dag geopend. 

Ik ga een ongeplaceerd concert met zowel sta- als zitplaatsen bezoeken. Wat houdt dat precies in?


Sommige concerten hebben zit én staanplaatsen. Voor het podium wordt een vak met staanplaatsen gecreëerd. De zaal is dan ongeplaceerd, wat inhoudt dat er vrije plaatskeuze geldt. Bij dergelijke concerten kunnen wij je helaas geen zitplaatsen garanderen. Wil je zitten, dan adviseren wij je tijdig aanwezig te zijn.

Ik wil iemand verrassen tijdens een concert. Kan dat? 


De invulling van een concert is volledig aan de artiest. Wij hebben hier geen inbreng in. We kunnen je verzoek dan ook helaas niet in behandeling nemen. 

Ik heb tickets voor een concert dat verplaatst is, wat nu?


Wanneer een concert wordt verplaatst ontvangen tickethouders een mail met de nieuwe datum. In deze mail staat ook vermeld welke alternatieven er worden geboden wanneer je verhinderd bent. Wanneer we binnen twee weken geen reactie ontvangen op deze mail, worden je tickets automatisch omgezet naar de nieuwe concertdatum en blijven je oude tickets geldig voor de nieuwe datum. Tickets met vermelding van de oude datum blijven geldig voor de nieuwe concertdatum.

Heb je toch nog vragen over je tickets? Neem dan contact op met tickets@mgehv.nl.

Is de zaal goed toegankelijk?


We streven ernaar om ieders bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Hieronder proberen we op de meeste vragen over onze toegankelijkheid antwoord te geven. Mocht er iets niet duidelijk zijn, kun je altijd contact opnemen met ons Ticketbureau via: tickets@mgehv.nl of 040-2655600.

Rolstoelplaatsen & hulphonden 


Muziekgebouw Eindhoven is voor mindervaliden goed toegankelijk. Wil je gebruikmaken van de speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers of wil je een hulphond meenemen, dan kun je uitsluitend telefonisch of aan de balie tickets kopen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je de meest optimale plaatsen krijgt. Maak je gebruik van een bestelformulier? Geef dan duidelijk aan dat je een rolstoelplaats wilt of een zitplaats met een hulphond. Vermeld het type rolstoel in verband met de placering. Op de zaalplattegrond zijn de rolstoelplaatsen aangegeven.

Bij binnenkomst voorzien we, indien gewenst, ook van persoonlijke assistentie. Er is ook een rolstoel aanwezig die kan worden klaargezet bij de garderobe. Er zijn twee rolstoelliften die toegang geven tot de zalen en op alle verdiepingen zijn rolstoeltoegankelijke toiletten.

Ik ben slecht ter been. Hoe kan ik Muziekgebouw Eindhoven het beste bereiken? 


Wanneer je met de auto komt en je wilt zo dicht mogelijk bij de ingang van Muziekgebouw Eindhoven parkeren, dan kun je in de Heuvel-garage het beste zo dicht mogelijk bij de opgang van Holland Casino parkeren. Met de lift kom je dan bijna voor de deur van Muziekgebouw Eindhoven uit. Wanneer je wordt afgezet met de auto, dan is de dichtstbijzijnde locatie de Vestdijk bij de ingang van winkelcentrum de Heuvel. 

Auditieve & visuele ondersteuning


In onze concertzalen is een Sennheiser-ringleiding aanwezig. Hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar bij de garderobe, evenals inductielussen voor dragers van een hoortoestel. Momenteel is het nog niet mogelijk met een gehoortoestel met wifi dan wel bluetooth-verbinding gebruik te maken van de slechthorende installatie. Ook hebben we enkele leeslampjes te leen bij de garderobe. Voor kinderen zijn stoelverhogers beschikbaar (gratis te leen, zolang de voorraad strekt).

Verkopen jullie gehoorbescherming?


Bij versterkte concerten produceren we natuurlijk niet meer dan het maximaal toegestane aantal decibellen. Toch is het verstandig om je gehoor goed te beschermen. Zo kun je altijd blijven genieten van de mooiste muziek. Daarom kun je bij onze grotere bars een setje oordoppen kopen.

Algemene voorwaarden VSCD


Muziekgebouw Eindhoven maakt deel uit van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland. Muziekgebouw Eindhoven hanteert de voorwaarden voor aansprakelijkheid die gelden voor concertzalen. Je vindt deze voorwaarden hier.

Hidden Disabilities Sunflower


Niet alle beperkingen zijn zichtbaar; sommige zijn verborgen en niet direct herkenbaar. Wees zichtbaar wanneer jij dat wilt. Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower wijst ons personeel er discreet op dat je misschien extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebt. De zonnebloem kun je gratis ophalen bij ons Ticketbureau.