Organiseer uw event in Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven biedt alle ruimte voor een bijzondere ontmoeting. Midden in de dynamiek van de binnenstad van Eindhoven geeft het verrassende samenspel van ruimte, licht, design en de weergeloze akoestiek een grootse intieme beleving.

Dineer op het grote podium, vier feest in de foyer of houdt een besloten bijeenkomst backstage. Muziekgebouw Eindhoven is een locatie met vele mogelijkheden. Aan het moment suprême gaat een grootse organisatie vooraf, waarbij tot in de details naar perfectie wordt gestreefd. Samen met u stellen we een origineel programma samen en componeren zo uw evenement. Intiem en effectief of juist groots en meeslepend. 

Maak uw evenement compleet

Wij werken veel samen met de beste lokale cateraars, maar ook met ons eigen restaurant Meneer Frits. De catering van uw event is naar elke wens of smaak en elk budget in te vullen. Samen met de cateraar en ons horecapersoneel zorgen wij dat het u aan niets ontbreekt. 

Foyers

Er zijn verschillende foyers in het gebouw, geschikt voor verschillende capaciteiten. Een privéreceptie bij een concert of een groot personeelsfeest: voor ieder evenement vinden wij een gepaste ruimte. De totale capaciteit van het gehele gebouw is 2200 personen.

Grote zaal

Qua akoestiek behoort Muziekgebouw Eindhoven tot de top 5 van toonaangevende podia in de wereld. Wereldberoemde musici roemen zowel de zaal-akoestiek als de podium-akoestiek, en willen hier graag optreden om het Muziekgebouw aan hun cv te kunnen toevoegen.

Zeer bewust is bij het realiseren van de grote zaal niet voor de 19e-eeuwse schoenendoosvorm gekozen, maar voor een achthoekig ontwerp. Dit uiteraard voor de akoestiek, maar ook om alle toehoorders een goed zicht te geven op het podium.

In de grote zaal is het mogelijk de eerste zeven rijen te verwijderen, waardoor  staanplaatsen worden gecreëerd. Op die manier wordt de zaal toegankelijk voor circa 1.750 concertbezoekers.

Kleine zaal

De kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven wordt net als de grote zaal geroemd vanwege de sublieme akoestiek. Deze zaal is door de jaren al vele malen gebruikt voor CD-opnamen.

De kleine zaal heeft een capaciteit tot 380 personen.

Backstage

In het Achtergebouw bevinden zich solistenkamers, kleedruimtes en de Artiestenfoyer. Naast rondleidingen backstage is het ook mogelijk om uw complete event backstage te laten plaatsvinden.

Interesse?

Neem voor meer informatie over het organiseren van uw evenement bij Muziekgebouw Eindhoven contact op met Mici Fiedeldij-Wittenberg op 040 – 265 56 59 of stuur een e-mail naar mici@mgehv.nl.