Organiseer jouw event in Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven biedt alle ruimte voor een bijzondere ontmoeting. Midden in de dynamiek van de binnenstad van Eindhoven geeft het verrassende samenspel van ruimte, licht, design en de weergeloze akoestiek een grootse intieme beleving.

Dineer op het grote podium, vier feest in de foyer of houdt een besloten bijeenkomst backstage. Muziekgebouw Eindhoven is een locatie met vele mogelijkheden. Aan het moment suprême gaat een grootse organisatie vooraf, waarbij tot in de details naar perfectie wordt gestreefd. Samen met jou stellen we een origineel programma samen en componeren zo jullie evenement. Intiem en effectief of juist groots en meeslepend. 

Maak je evenement compleet

Wij werken veel samen met de beste lokale cateraars. De catering van jouw event is naar elke wens of smaak en elk budget in te vullen. Samen met de cateraar en ons horecapersoneel zorgen wij dat het jullie aan niets ontbreekt.

Foyers

Er zijn verschillende foyers in het gebouw, geschikt voor verschillende capaciteiten. Een privéreceptie bij een concert of een groot personeelsfeest: voor ieder evenement vinden wij een gepaste ruimte. De totale capaciteit van het gehele gebouw is 2200 personen.

Grote Zaal

Qua akoestiek behoort Muziekgebouw Eindhoven tot de top 5 van toonaangevende podia in de wereld. Wereldberoemde musici roemen zowel de zaal-akoestiek als de podium-akoestiek, en willen hier graag optreden om Muziekgebouw Eindhoven aan hun cv te kunnen toevoegen.

Zeer bewust is bij het realiseren van de Grote Zaal niet voor de 19e-eeuwse schoenendoosvorm gekozen, maar voor een achthoekig ontwerp. Dit uiteraard voor de akoestiek, maar ook om alle toehoorders een goed zicht te geven op het podium.

In de Grote Zaal is het mogelijk de eerste zeven rijen te verwijderen, waardoor staanplaatsen worden gecreëerd. Op die manier wordt de zaal toegankelijk voor circa 1.750 concertbezoekers.

Kleine zaal

De kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven wordt net als de grote zaal geroemd vanwege de sublieme akoestiek. Deze zaal is door de jaren al vele malen gebruikt voor CD-opnamen.

De kleine zaal heeft een capaciteit tot 380 personen.

Backstage

In het Achtergebouw bevinden zich solistenkamers, kleedruimtes en de Artiestenfoyer. Naast rondleidingen backstage is het ook mogelijk om jouw complete event backstage te laten plaatsvinden.

Interesse?

Neem voor meer informatie over het organiseren van jouw evenement bij Muziekgebouw Eindhoven contact op met Mici Fiedeldij-Wittenberg op 040 – 265 56 59 of stuur een e-mail naar mici@mgehv.nl.

 

For the Love of Music

Ben je lid van een amateurvereniging en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om een concert te geven in Muziekgebouw Eindhoven? Lees dan meer over het project For the Love of Music en neem dan contact op met Jessica Dassen op 040-2655604 of stuur een e-mail naar Jessica@mgehv.nl