Festivals

Eén van de mooiste manieren om de verbindende kracht van muziek te ervaren? Een festival natuurlijk! Waar je als festivalbezoeker muziek op unieke wijze beleeft, werken we achter de schermen samen met verschillende partijen uit Eindhoven en omstreken. Zodat jij gelijkgestemden ontmoet, in aanraking komt met de allermooiste muziek én natuurlijk een onvergetelijke dag hebt.

 

Muziekgebouw Eindhoven onderscheidt zich door de diversiteit aan festivals binnen verschillende genres. Een prachtig voorbeeld is BRIDGE: dit festival is een samenwerking tussen Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven en staat in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar! Van 10 tot en met 14 mei vind je bijzondere concerten, een live talkshow, een giga gitaarbeurs, een gratis stadsfestival, workshops en nog veel meer verspreid over de Brainport Regio.

 

Voor jazzliefhebbers die niet kunnen kiezen: So What’s Next Jazzfestival biedt de uitkomst! Tijdens dit jaarlijkse festival staan zowel grote namen als opkomend talent op verschillende podia in ons gebouw én door de rest van de stad.

 

Merhaba Eindhoven! is een festival dat in het teken staat van de Turkse cultuur. Deze prachtige dag komt tot stand in samenwerking met de Turkse gemeenschap van Eindhoven. Over verbindende kracht gesproken! 

 

Ook voor kamermuziek- en percussiefestivals ben je bij Muziekgebouw Eindhoven aan het goede adres: eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Daarnaast geniet je van de beste kamermuziek tijdens het Storioni Festival.