Festivals

Een van de mooiste manieren om de verbindende kracht van muziek te ervaren? Een festival natuurlijk! Waar je als festivalbezoeker muziek op unieke wijze beleeft, werken we achter de schermen samen met verschillende partijen uit Eindhoven en omstreken. Zodat jij gelijkgestemden ontmoet, in aanraking komt met de allermooiste muziek én natuurlijk een onvergetelijke dag hebt.

Muziekgebouw Eindhoven onderscheidt zich door de diversiteit aan festivals binnen verschillende genres. Een prachtig voorbeeld is BRIDGE Guitar Festival. Dit festival is een samenwerking tussen Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven en staat in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar! Van huiskamerconcerten tot grote podiumacts, workshops, een omvangrijke gitaarbeurs, en educatieve projecten voor de jeugd: alles draait hier om de liefde voor de gitaar. Geniet van het gratis stadsfestival BRIDGE AROUND TOWN, met optredens op diverse locaties in het hart van Eindhoven.

Voor jazzliefhebbers die niet kunnen kiezen: So What’s Next Jazzfestival biedt de uitkomst! Tijdens dit jaarlijkse festival staan zowel grote namen als opkomend talent op verschillende podia in ons gebouw én door de rest van de stad.

De festivals Merhaba Eindhoven! en Witaj Eindhoven! staan respectievelijk in het teken van de Turkse en Poolse cultuur. Deze prachtige festivals komen tot stand in samenwerking met de Turkse en Poolse gemeenschap van Eindhoven. Over verbindende kracht gesproken!

Ook voor kamermuziek- en percussiefestivals ben je bij Muziekgebouw Eindhoven aan het goede adres: eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Daarnaast geniet je van de beste kamermuziek tijdens het Storioni Festival.