So What's Next

Jazzfestival Eindhoven

Op zaterdag 2 november 2024 vindt de 12e editie van So What’s Next, hét jaarlijkse internationale jazzfestival van Eindhoven, plaats in Muziekgebouw Eindhoven! Het festival is vernoemd naar de legendarische jazztrack 'So What' en de onophoudelijke innovatieve drive van maker Miles Davis. Ook dit jaar biedt het festival een avontuurlijke en eigentijdse mix van rising stars en vermaarde jazzartiesten, die allemaal de grenzen van de jazz opzoeken en laten zien en horen waar het genre vandaag de dag voor staat. De eerste vijf namen zijn bekend. Scrol snel verder voor het programma!

Vrijdag 1 november | So What's Next presents: An evening with New Cool Collective

30 jaar geleden betraden de masters of swing Benjamin Herman en DJ Graham B voor het eerst samen het podium. Inmiddels is het New Cool Collective een 8-koppig jazzmonster dat de hele wereld afreist. Bekende dansbare mix van jazz, soul, cumbia en Afrikaanse muziek trekt de aandacht, zo ook in hun samenwerkingen met Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame. Vanavond, tijdens de vooravond van So What's Next 2024, geniet je voor het eerst live van het nieuwe album dat de mannen dit najaar uitbrengen.


Zaterdag 2 november | So What's Next

Het festival op zaterdag 2 november biedt een inspirerende selectie van de hedendaagse jazz met een avontuurlijke mix van gevestigde namen en veelbelovende rijzende sterren op het gebied van funk, jazz, hiphop, R&B en rock. Elke act heeft een unieke sound, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze verleggen allemaal de grenzen van de jazz. De eerste vijf namen voor het festival zijn bekend: gitaarlegende Al Di Meola (exclusief concert in Nederland), de iconische saxofonist Branford Marsalis met zijn kwartet, rijzende ster op de saxofoon Lakecia Benjamin, zangeres Michelle David met The True-tones en onze saxofoonster van eigen bodem Hans Dulfer met Dulfer! Total Response. Dat wil je niet missen!

Line up:

Al Di Meola • Branford Marsalis Quartet • Lakecia Benjamin • Michelle David & The True-tones • Dulfer! Total Response


Zondag 3 november | So What's Next Around Town

Traditioneel zie je op de zondagmiddag op een reeks van sfeervolle podia in het centrum van Eindhoven voor So What’s Next Around Town. Je kunt genieten van een fijne selectie veelbelovende nieuwe bands en speciale projecten uit het brede spectrum van de jazz. So What’s Next Around Town laat je extra aantrekkelijk kennismaken met het nieuwste jazztalent, want de toegang tot alle concerten is helemaal gratis! Neem dus het hele gezin mee, maak je eigen route en geniet van verrassende live jazz, van prachtige podia en van de heerlijke sfeer in de binnenstad.

 

Altijd op de hoogte van de laatste updates rondom So What's Next? 

Door je hieronder aan te melden ben je altijd als eerst op de hoogte van programma updates rondom So What's Next.

Concerten in dit thema