Veelgestelde vragen


Via de website kun je snel en eenvoudig je tickets kopen. Ook kun je jouw kaarten telefonisch of bij het Ticketbureau bestellen.

Duurzaam
Wij doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Help je mee? Dit kan al door bijvoorbeeld je ticket vanaf je telefoon te laten scannen. 

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen over het kopen van tickets. Staat je vraag er niet bij?  Neem dan contact op met ons Ticketbureau.

Wat is een keuzeabonnement?

Bestel in één order voor tenminste vier afzonderlijke concerten één of meerdere tickets en de servicekosten komen te vervallen. Kortingen kunnen oplopen tot €5 per ticket. Dit noemen wij het keuzeabonnement en deze geldt voor alle concerten uit de programmering van Muziekgebouw Eindhoven.

Pauzedrankjes

Bij de meeste klassieke concerten is een pauzedrankje bij de concertprijs inbegrepen. In de pauze staat koffie, thee, bier, fris en rode en witte wijn voor je klaar. Door deze regeling wordt de wachttijd bij de bar tot een minimum beperkt. Bij concerten zonder pauze wordt het drankje na afloop geserveerd. Bij pop-, global-, jazz- en kinderconcerten is een pauzedrankje niet standaard, tenzij dit op de betreffende webpagina wordt vermeld. 

Ik ben verhinderd, kan ik mijn kaarten retourneren?

Voor concerten uit de klassieke brochure kunnen entreebewijzen tot drie dagen voor het concert worden geruild voor een ander concert of voor een tegoedbon. Lees de voorwaarden.
Voor de andere concerten kunnen de kaarten niet teruggebracht worden. Via TicketSwap kun je jouw tickets op een veilige manier doorverkopen.

Kan ik zelf mijn zitplaats kiezen?

Je kunt thuis zelf tickets kopen via deze website. Op de zaalplattegrond kies je daarbij zelf een zitplaats. Je kunt per rang de beschikbare plaatsen zien.

Wat zijn de betaalmogelijkheden als ik via de website bestel?

Als je via internet tickets koopt, betaal je direct via iDeal (internetbankieren) of met jouw creditcard. Voordat je afrekent, dien je aan te geven hoe je jouw tickets wilt ontvangen. E-tickets ontvang je gratis en staan binnen enkele minuten in je mailbox. Wil je de toegangsbewijzen per post ontvangen? Dan rekenen wij eenmalig (ongeacht het aantal kaarten) € 2,50 extra verzend- en administratiekosten. 

Wanneer is er lastminute-korting van toepassing?

Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke Spottickets: 24 uur voor aanvang van het concert kost een ticket slechts € 10. Meer informatie over de voorwaarden en het aanbod vind je hier.

Kan ik met een cadeaubon betalen?

Podium Cadeaukaart
De landelijke Podium Cadeaukaart is verkrijgbaar bij Muziekgebouw Eindhoven. Met de landelijke Podium Cadeaukaart koopt u kaartjes voor alle soorten concerten en voorstellingen bij ruim 250 podia. Het kaartsaldo is onbeperkt geldig en kan in één keer of in delen worden besteed.

Muziekgebouw Eindhoven heeft een eigen Podium Cadeaukaart. Deze kaart is onder meer te koop bij het Ticketbureau van het Muziekgebouw en online via PodiumCadeaukaart.nl.

Tegoedbonnen
Concert- en tegoedbonnen kunt u bij het Ticketbureau verzilveren, maar ook wanneer u online uw kaarten koopt. Daarvoor kunt u dit formulier gebruiken en naar het Ticketbureau opsturen. Het te verzilveren bedrag wordt dan zo spoedig mogelijk op uw rekening gestort. 

Muziekgebouw Eindhoven accepteert de volgende bonnen: 

  • Oude Muziekcentrum cadeaubon en/of tegoedbon
  • Nieuwe Muziekgebouw Concertcadeau en/of tegoedbon
  • Theater- & Concertbon
  • VVV-bon
  • Podium Cadeaukaart
  • Vouchers en bonnen philharmonie zuidnederland (uitsluitend in te ruilen voor concerten van philharmonie zuidnederland)
Programmawijzigingen

Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen in programma's en prijzen. 

Algemene voorwaarden VSCD

Muziekgebouw Eindhoven maakt deel uit van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland. Muziekgebouw Eindhoven hanteert de voorwaarden voor aansprakelijkheid die gelden voor concertzalen.