Pop

 

Muziekgebouw Eindhoven is de perfecte plek voor liefhebbers van popmuziek. In onze bruisende zalen vinden regelmatig fantastische popconcerten plaats, van bekende iconen tot veelbelovende nieuwkomers. Onze zalen kunnen worden omgetoverd in verschillende settingen: bij een zit-sta concert kun je zowel dichtbij het podium dansen als wat verderop in de zaal een plekje uitkiezen om zittend van het concert te genieten. 

 

Bekijk hieronder alle popconcerten op onze agenda.

 • Bird on the Wire

  The Songs of Leonard Cohen
  za 20 apr ’24

  Het 8-koppige collectief Bird on the Wire komt met hun unieke interpretaties van de nummers van Leonard Cohen terug naar Eindhoven. Zangeres Pauline Scanlon en de Galway-band The Whileaways brengen samen de muziek van zanger en songwriter Leonard Cohen weer tot leven met prachtige arrangementen en strijkpartijen. Bird on the Wire brengt getalenteerde muzikanten samen die je een unieke manier bieden om de tijdloze en toch nostalgische muziek van Leonard Cohen nog eens live te horen.

 • Rachel Baiman

  Talent in de bluegrass en old-time scene
  Americana Mondays
  ma 22 apr ’24

  Met Rachel Baiman ontdek je een nieuwe dimensie van bluegrass muziek. Vioolmuziek is haar eerste grote liefde en ze staat vooral bekend als een begaafd muzikante in de bluegrass en old-time scene. Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Chicago en sinds haar 18e woont Rachel in Nashville, waar ze haar veelzijdige muzikaliteit inzet. Als sessiemuzikante, bandlid en producent is ze thuis in veel delen van de muziekindustrie. Ze heeft samengewerkt met artiesten als Molly Tuttle, Kacey Musgraves en Amy Ray van Indigo Girls.

 • Frank Boeijen

  Theatertour 2024
  wo 24 apr ’24

  Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Frank Boeijen geraakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker. Om daar vervolgens lange tijd te blijven. Want zijn teksten beklijven en de muziek vervoert. Hits van toen, De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Koud in mijn hart of Kronenburg Park worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Een avond waarin de bezoeker een reis maakt door de tijd van de jaren 80 naar het heden.

 • The Musical Box

  performs Genesis - 'Selling England by the Pound'
  do 25 apr ’24

  De Canadese Genesis tributeband The Musical Box komt in 2024 opnieuw naar Muziekgebouw Eindhoven voor een geweldig concert! Het Genesis-album 'Selling England by the Pound' bestaat in 2023 50 jaar en dat viert The Musical Box met een recreatie van de gelijknamige 1973/74 Genesis-tour. Ze gebruiken waar mogelijk zelfs de originele kostuums, projecties en instrumenten! Veel Genesisfans, zowel oude als nieuwe, hebben niet de kans gehad om deze legendarische concerten mee te maken. Daarom brengt dit concert je terug naar de vroege jaren '70, met de magie en muziek van die baanbrekende optredens.

 • The Mavericks

  Amerikaanse countryrockgroep
  do 2 mei ’24

  Wegens wijzigingen in het tourschema van The Mavericks, wordt dit concert, dat gepland stond op 29 juni 2023 in Muziekgebouw Eindhoven, helaas verplaatst. De nieuwe datum voor dit concert is donderdag 2 mei 2024. Tickethouders zijn geïnformeerd via de mail.


  De Amerikaanse groep The Mavericks komt voor het eerst naar Muziekgebouw Eindhoven! De band is een van de meest geprezen en commercieel succesvolle groepen van de vroege jaren '90 en staat bekend om hun fenomenale countrymuziek vol pop-, rock- en Latininvloeden. In 1998 bereikten ze het toppunt van hun faam met de megahit 'Dance The Night Away'. 3 jaar geleden brachten ze hun eerste volledig Spaanstalige album 'En Español' uit, welke zelfs als nummer 1 binnenkwam op de Billboard Latin Pop Albums Chart!

 • Gino Vannelli

  Nieuwste hits en tijdloze klassiekers
  di 7 mei ’24

  Met meer dan 40 jaar in de schijnwerpers blijft Gino Vannelli een muzikale kameleon, moeiteloos navigerend door rock, jazz, soul en klassieke domeinen. Naast echte klassiekers als 'Brother to Brother', 'I Just Wanna Stop', waarmee hij in 1978 genomineerd werd voor een Grammy, en 'Hurts to Be In Love', hoor je ook nieuwere nummers. Zijn kenmerkende stem, vaak in één adem genoemd met zijn iconische haardos, resoneert met tijdloze melodieën die wereldwijd meer dan 20 miljoen verkochte platen hebben opgeleverd. 

 • Slagerij van Kampen

  40 Jaar Jubileumtour
  do 9 mei ’24

  Een Edison Award, een gouden cd, vele theatertournees, tv-optredens en een liveoptreden voor Nelson Mandela: Slagerij van Kampen heeft de afgelopen 40 jaar prachtige successen geboekt. Ze staan bekend als dé inspiratie van vele percussiegroepen over de hele wereld. Het typische Van Kampen-geluid, een unieke stijl van synchroon drummen met ongekend veel variaties, is gebaseerd op de stijl van de legendarische Burundi Drummers.

 • Lenny Kuhr

  Winnaar Eurovisiesongfestival 1969
  vr 17 mei ’24

  Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Tijdens dit concert speelt ze recent en oud werk en zelfs niet eerder uitgevoerd repertoire. 

 • The Dire Straits Experience

  'Shiver in the dark' - World Tour 2024/2025
  met voormalig Dire Straits-bandlid Chris White
  za 18 mei ’24

  The Dire Straits Experience komt terug naar Muziekgebouw Eindhoven! Dire Straits-bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten maken deel uit van de artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire van de legendarische rockband ten gehore brengen. Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen de Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de Dire Straits meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het muzikaal universum dat de Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. Maak je klaar voor hits als 'Sultans Of Swing', 'Money For Nothing' en 'Private Investigations'!

 • GUIDO

  Neoklassieke pianist met muziek voor innerlijke rust
  Sound & Silence
  do 30 mei ’24

  Stap even uit de dagelijkse race met de pianomuziek van GUIDO (Guido Heeneman). De componist en pianist vangt in zijn muziek de momenten van innerlijke rust die we in het dagelijkse leven proberen te vinden. GUIDO componeert muziek voor verschillende artiesten en voor uiteenlopende tv-programma's en series, van talkshows tot scriptseries tot documentaires, zowel nationaal als internationaal. Toch ontwikkelde hij de behoefte om zijn eigen werken te maken en uit te brengen. GUIDO maakt filmische neoklassieke muziek die dichtbij zijn ziel ligt. Rustige muziek voor luide gedachten waarbij je als luisteraar tot rust komt en het dagelijkse leven even ontvlucht. 

 • Mark Lettieri & Metropole Orkest

  Gitarist van Snarky Puppy
  BRIDGE Guitar Festival
  zo 2 jun ’24

  Mark Lettieri, gitarist van de Grammy Award-winnende jazz fusion band Snarky Puppy, en het sublieme Metropole Orkest: het is een combinatie die er op papier al super goed uitziet, laat staan hoe dat live in vol ornaat moet klinken in Muziekgebouw Eindhoven, tijdens BRIDGE Guitar Festival. Mark Lettieri is een van de meest groovy, funky, avontuurlijke en tegelijkertijd lekker in het gehoor liggende gitaristen van het moment. Zijn ster rijst al jaren. In die curve naar boven komt nu een mooi voorlopig hoogtepunt tijdens zijn show op BRIDGE Guitar Festival met het Metropole Orkest.

 • Totally Spice

  A Spice Girls Tribute!
  vr 7 jun ’24

  Totally Spice: A Spice Girls Tribute! neemt je mee terug naar de jaren ’90 met een authentiek Spice Girl-optreden. Vijf professionele zangeressen belichamen Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Hierbij mogen de iconische looks en originele danspasjes natuurlijk niet ontbreken! Alle bekende nummers passeren de revue. Leef je uit en zing mee met o.a. ‘Stop’, ‘Spice Up Your Life’, ‘Say You’ll Be There’, ‘Mama’ en natuurlijk ‘Wannabe’!

 • Bouke Rocks Elvis

  Bouke & the Elvis Matters Band
  za 8 jun ’24

  Wie de afgelopen jaren een show van Bouke bijwoonde, weet dat hij garant staat voor een avond topkwaliteit! De beste zanger met de mooiste stem om de songs van de grootste entertainer aller tijden te brengen! Bouke werd zelfs tweemaal gevraagd om op Graceland, de thuisbasis van Elvis Presley in Memphis (USA), op te treden! Hij won meerdere tv-shows, en dit jaar blies hij de jury van The Tribute: Battle of the Bands omver.

 • Gladys Knight

  Farewell Tour
  za 22 jun ’24

  Maar weinig artiesten hebben zo'n langlopende carrière op hun naam staan als Gladys! Samen met The Pips verwierf ze in 1961 bekendheid met het nummer 'Midnight Train to Georgia'. Een succesvolle solocarrière volgde met soul, gospel en R&B songs die haar maar liefst 7 Grammy's opleverden. En niet te vergeten de hit-soundtrack van de James Bond-film 'Licence To Kill'. Na ruim 50 jaar neemt ze met haar Farewell Tour afscheid van de bühne. Nog één allerlaatste keer kun je live genieten van de hits van dit icoon in Muziekgebouw Eindhoven.

 • Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay

  Authentieke Amerikaanse funk en soulmuziek
  di 9 jul ’24

  Beleef de tijdloze klanken van Earth, Wind & Fire op unieke wijze met de Earth, Wind & Fire Experience by Al McKay. Geleid door de legendarische gitarist en oud bandlid Al McKay, brengt de formatie de originele hits zoals 'That's the Way of the World', 'Shining Star' en 'Devotion' tot leven, getrouw aan het oorspronkelijke geluid. Van opzwepende ritmes tot bruisende blazers; de band houdt de muziek van Earth, Wind & Fire levend zonder trucs. Een fenomenale vertolking van funk en soul, waarbij de authentieke essentie behouden wordt.

 • Cat Power sings Dylan

  The 1966 Royal Albert Hall Concert
  za 13 jul ’24

  Herleef de muziek van Bob Dylan met Cat Power (Chan Marshall) in Eindhoven. Het legendarische Royal Albert Hall-concert van Bob Dylan uit 1966 wordt opnieuw tot leven gewekt. Vorig jaar betoverde Marshall het publiek in Londen al door dit iconische concert op haar eigen unieke wijze te vertolken en nu is zij ook te horen in Muziekgebouw Eindhoven. Je geniet van nummers zoals 'She Belongs To Me' en 'Just Like a Woman' met een persoonlijke draai van Marshall. De diepe verbinding die ze heeft met Dylans muziek zorgen voor een mix van authenticiteit en vernieuwing.

 • Raymond van het Groenewoud

  Woordkunstenaar van de Lage Landen
  vr 6 sep ’24

  Raymond van het Groenewoud staat bekend als een van de meest authentieke woordkunstenaars van de Lage Landen. In september komt de Vlaamse zanger, gitarist en pianist voor het eerst naar Muziekgebouw Eindhoven. Raymond is een van de meest veelzijdige en invloedrijke figuren in de Belgische muziekscene. Zijn muzikale carrière begon in de jaren 70, en sindsdien heeft hij een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Klassiekers als 'Meisjes', 'Je Veux de l'amour', 'Liefde voor muziek' en 'Twee Meisjes' vormen slechts een greep uit het oeuvre van zijn ruim vijftigjarige carrière. Van het Groenewoud staat bekend om zijn eclectische stijl, waarin hij elementen van rock, pop, chanson en blues combineert.

 • Andrew Combs

  Mix van country, americana en indiefolk
  Americana Mondays
  ma 9 sep ’24

  De Amerikaanse singer-songwriter Andrew Combs wordt vaak tot de categorie country gerekend, mede omdat hij al jaren opereert vanuit countryhoofdstad Nashville. Maar zijn muzikale palet is veel breder. In Nashville evolueerde zijn geluid van alternatieve rock tot een mix van country, americana en indiefolk. Combs' vermogen om verschillende genres te combineren, geeft zijn muziek een uniek karakter. Met zijn zachte stem en subtiele strijkersarrangementen heeft Combs al vijf tot in de puntjes verzorgde albums uitgebracht. Zijn laatste, 'Sundays', bracht hij uit in 2022.

 • Joe Jackson

  presents The Two Rounds of Racket Tour
  do 12 sep ’24

  De Britse zanger/muzikant Joe Jackson zit al meer dan vijftig jaar in het vak. We kennen hem natuurlijk als angry young man die doorbrak in 1979 met zijn eerste single 'Is She Really Going Out With Him?'. Sindsdien heeft de veelzijdige Jackson bijna alle genres aangeraakt en proef je rock, jazz, klassiek en swing door al zijn nummers heen. We gaan vanavond genieten van de “Two Rounds Of Racket Tour”. De show bestaat uit twee delen: een soloset van Joe Jackson met zijn originele nummers, en een set gebaseerd op het album What A Racket! van Max Champion, een muzikaal genie uit het Engelse Music Hall-tijdperk van de vroege 20e eeuw.

 • CLOUSEAU40

  Vlaamse popband viert 40-jarig bestaan
  za 21 sep ’24

  Het legendarische Belgische duo Clouseau komt met de CLOUSEAU40 Clubtour naar Muziekgebouw Eindhoven! 40 jaar Clouseau moet gevierd worden. Eind 2024 en begin 2025 staan de heren 12 keer in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen en nu gaan ze ook de podia in Nederland langs. Koen en Kris Wauters, de charismatische broers achter Clouseau, bezorgen je een avond vol met hun grootste hits. Van het hartverwarmende 'Anne' tot het onweerstaanbare 'Daar gaat ze'; alle hits komen voorbij.

 • CLOUSEAU40

  Vlaamse popband viert 40-jarig bestaan
  zo 22 sep ’24

  Het legendarische Belgische duo Clouseau komt met de CLOUSEAU40 Clubtour naar Muziekgebouw Eindhoven! 40 jaar Clouseau moet gevierd worden. Eind 2024 en begin 2025 staan de heren 12 keer in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen en nu gaan ze ook de podia in Nederland langs. Koen en Kris Wauters, de charismatische broers achter Clouseau, bezorgen je een avond vol met hun grootste hits. Van het hartverwarmende 'Anne' tot het onweerstaanbare 'Daar gaat ze'; alle hits komen voorbij.

van 2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de tofste popconcerten in Muziekgebouw Eindhoven! 

Pop in Muziekgebouw Eindhoven 

Muziekgebouw Eindhoven is de perfecte plek voor liefhebbers van popmuziek. In onze bruisende zalen vinden regelmatig fantastische popconcerten plaats, van bekende iconen tot veelbelovende nieuwkomers. Onze zalen kunnen worden omgetoverd in verschillende settingen: bij een zit-sta concert kun je zowel dichtbij het podium dansen als wat verderop in de zaal een plekje uitkiezen om zittend van het concert te genieten. 

Popmuziek kenmerkt zich door ritmische beats, opzwepende zanglijnen en catchy melodieën. Dit genre spreekt niet voor niks een grote groep mensen aan: het woord “pop” is afgeleid van het woord “populair”. Tijdens onze popconcerten geniet je van de meest uiteenlopende stijlen binnen dit genre, van rock tot folk en van singer-songwriter tot Nederlandse volkszangers. 

Vele internationale helden hebben ons al onvergetelijke popconcerten bezorgd. Maar ook de grootste Nederlandse namen beklimmen meer dan graag het podium. 

Wil jij ook graag genieten van een spetterend popconcert bij Muziekgebouw Eindhoven? Houd dan de agenda goed in de gaten en bestel snel tickets. Muziekgebouw Eindhoven staat garant voor een onvergetelijke avond vol goede muziek, geweldige artiesten en een unieke sfeer.