© Jacek Poremba

Witaj Eindhoven!

met Lady Pank en meer
za 7 sep ’24 19:00 uur
za 7 sep ’24
19:00 uur
  • za 7 sep ’24
    19:00 uur
    Muziekgebouw Eindhoven

Polski tekst znajdziesz tutaj

De Poolse rockband Lady Pank is dé headliner van Witaj Eindhoven, een festival dat volledig in het teken staat van de Poolse cultuur. Op zaterdag 7 september draagt Muziekgebouw Eindhoven de sleutel symbolisch over aan de Poolse gemeenschap, met overdag een Poolse Jarmark (markt) en 's avonds een exclusieve show in Nederland van Lady Pank, een van de grootste Poolse bands van de afgelopen decennia.
 
Wil je de volledige dag ervaren? Kies dan tijdens het bestellen van je tickets om ook de Jarmark-tickets voor €2,- toe te voegen.

Lady Pank

De Poolse rockband Lady Pank is met recht iconisch te noemen. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren geldt hun debuutalbum 'Lady Pank' dan ook als een van de belangrijkste albums in de Poolse popgeschiedenis. Hits als 'Zawsze tam gdzie Ty' en 'Kryzysowa narzeczona' staan bovendien diep in het collectief geheugen gegriefd. Op zaterdag 7 september staan ze in Muziekgebouw Eindhoven als headliner van Witaj Eindhoven!
 
Het in 1981 opgerichte Lady Pank is al jaren een vaste waarde in het Poolse muzieklandschap. Toch is de bezetting van de band inmiddels flink veranderd. Enkel oprichter Jan Borysewicz (gitaar en zang) en Janusz Panasewicz (zang) zijn bandleden van het eerste uur. In 1994 voegden Kuba Jabloński (drums) en Krzysztof Kieliszkiewicz (basgitaar) zich bij Lady Pank.
 
Het Poolse radiostation RMF heeft een online radiozender gewijd aan de muziek van Lady Pank. Zo kunnen fans non-stop naar de band luisteren. Het was de eerste Poolse radiozender die slechts muziek van één artiest draait.


Het volledige programma van Witaj Eindhoven wordt binnenkort bekendgemaakt.

Witaj Eindhoven! wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onze partners uit de Poolse gemeenschap

Poolse School Eindhoven      Polskie Gniazdo      PNKV      Poolse AmbassadePools Podium    


En onze andere partners