© Deby Sucha

LAIR & Monica Hapsari

Indonesische psych-soul/funk band
Kaleidoscope
vr 23 aug ’24 21:00 uur
vr 23 aug ’24
21:00 uur

In hun muziek combineert LAIR elementen van traditionele Indonesische folk, psychedelische rock en funk. De muziek, teksten en presentatie van de band zijn levendig, van nature opzichtig (op een goede manier) en eerlijk. De muziek van LAIR is diep geworteld in de muzikale stroming van 'Panturan Tarling', een vorm van grassroots muziek-/performancekunst die populair is in bepaalde gebieden op Java. In februari brachten ze hun nieuwste album 'Ngélar' uit, wat in hun moedertaal 'rondgaan om iets te vieren’ betekent. Dat belooft veel goeds! In augustus reist de zeskoppige band samen met Monica Hapsari vanuit Indonesië af naar Eindhoven voor het eerste concert in de nieuwe programmalijn Kaleidoscope.

Op hun tweede album 'Ngélar', dat in februari uitkwam, zijn diepere sociale verhalen en meer intiemere onderwerpen duidelijker aanwezig. LAIR spreekt veel over 'tanah' of 'land/grond', wat te maken heeft met de geschiedenis van hun geboortestad Jatiwangi, de grootste producent van klei- en terracottaproducten in Indonesië. De bijzondere band van de inwoners van Jatiwangi met 'tanah' komt tot uiting in LAIR's muziek en instrumenten, die grotendeels van terracotta zijn gemaakt! Samen met singer-songwriter Monica Hapsari, die aan meerdere nummers op het album meewerkte, neemt LAIR je vanavond mee op reis naar Jatiwangi, waarbij stilstaan onmogelijk is!


Kaleidoscope

Muziek die prikkelt, uitdaagt en uitnodigt om te dansen; dat is de nieuwe M-programmalijn Kaleidoscope. Net zoals het patroon van een kaleidoscoop voortdurend verandert en verrast, ervaar je tijdens deze clubavonden een eclectische mix van muziekstijlen. Traditionele instrumenten en geluiden uit alle windstreken versmelten naadloos met moderne psychedelica en popmuziek. Bij Kaleidoscope ontmoet het vertrouwde het onverwachte. M wordt eens per maand dé club voor jouw vrijdagavond!


Tijdschema

De deuren van M openen om 21:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en de muziek van een DJ. Het concert start om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:15 uur. Na LAIR draait de DJ nog een uurtje om de avond compleet te maken!