Alex Figueira Trio

Tropische psychedelica, cumbia, funk & soul
Kaleidoscope
vr 13 dec ’24 21:00 uur
vr 13 dec ’24
21:00 uur

Hij staat bekend als ‘de hardst werkende man in de tropische muziekindustrie’: Alex Figueira. De Venezuelaans-Portugese muzikant, producer en DJ kreeg deze titel niet voor niets! Naast zijn solocarrière is Alex actief in tropische psychpunkgroep Fumaca Preta én de afro-caribische psychedelische sensatie Conjunto Papa Upa. Van beide formaties is hij de oprichter. Stilzitten, dat doet hij in elk geval niet. En jij ook niet tijdens deze editie van Kaleidoscope! Bij de muziek van Figueira waan je je direct in een tropisch feestje. Dat feestje gaat gepaard met een muzikale cocktail van Latijns-Amerikaanse muziek, Caribische invloeden, dansbare cumbia-vibes, en elementen van funk, soul en psychedelische muziek. Vanavond bouwt Alex, samen met twee bevriende muzikanten, een dansfeest in M.

Op zijn solodebuutalbum ‘Mentallogenic’ speelt Figueira elk instrument zelf. Alsof dat nog niet genoeg is, handelt hij ook alle technische details eigenhandig af. Het album werd alom geprezen en The Guardian noemde het ‘a crate digger's delight’. Giles Peterson van BBC 6 raadde zijn luisteraars aan om alles van Alex Figueira aan de playlist toe te voegen. Dans mee op de vrolijke, zoete sound van dit muzikale multi-talent!


Kaleidoscope

M wordt eens per maand dé club voor jouw vrijdagavond! Kaleidoscope verrast je continu met een eclectische mix van muziekstijlen. Hier ontmoet het vertrouwde het onverwachte en versmelten traditionele geluiden naadloos met moderne psychedelica en pop. Oefen je dansmoves maar vast: bij Kaleidoscoop gaan de voetjes van de vloer. Zoals het hoort bij een fantastische clubavond! Zoals het patroon van een kaleidoscoop voortdurend verandert en verwondert, doet deze nieuwe programmalijn dat ook. De beste geluiden uit alle hoeken van de wereld verenigen zich op het podium van M. Gegarandeerd een goede start van jouw weekend!


Tijdschema

De deuren van M openen om 21:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en de muziek van een DJ. Het concert start om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:15 uur. Na Alex Figueira draait de DJ nog een uurtje om de avond compleet te maken!