© Henri Vogt

TROMP Percussion Eindhoven

Internationale Percussiecompetitie & Festival

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaangevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival!

Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1970 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.

Naast het uitreiken van prijzen en de promotie van laureaten, investeert TROMP ook in nieuw repertoire en publiek voor slagwerk. Iedere editie worden er opdrachtcomposities verstrekt aan vooraanstaande componisten en worden er nieuwe publieksgroepen verleid tot een bezoek aan het festival. Daarnaast reizen TROMP-juryleden en laureaten de hele wereld over om masterclasses te geven in het soloslagwerkrepertoire tijdens de TROMP Repertoire Days met edities in onder andere Boston, Shanghai, Moskou, Tokio en Sao Paulo.

Bekijk alle deelnemers aan het concours en meer informatie over de activiteiten en historie van TROMP op tromppercussion.com.

Concerten in dit thema