Duurzaam Bedankje

 

Sinds jaar en dag hoort het geven van bloemen na afloop van een (klassiek) concert tot de gewoontes en tradities. Een mooi gebaar van respect en waardering voor de optredende artiest. Aan de andere kant past de snijbloemen industrie niet in onze duurzaamheidsdoelstellingen. 

Een bosje uit de verwarmde kas of van ver ingevlogen met het vliegtuig heeft een flinke klimaatimpact. Daarnaast zijn er problemen door watergebruik en bestrijdingsmiddelen. Daarbij komt dat een toerende musicus vaak helemaal geen kans heeft om de bloemen een mooi plekje te geven thuis, zij zijn immers op reis en logeren in een tourbus of hotel. En het product is zeer vergankelijk. 

Het is tijd voor verandering! We spraken in het Green Stages Convenant af dat wij circulair willen opereren in 2030 én wij bevinden ons in één van de meest creatieve hubs van Nederland.

Daarom slaan wij aanstaande juni de handen ineen met 60 studenten van de opleiding Industrial Design van de TU Eindhoven. In het vak ID Green: Design Perspectives on Sustainability, gaan zij zich onder begeleiding van docenten buigen over een alternatief om onze musici na afloop van het concert te bedanken. 
 
Na 15 juni worden de beste concepten gepresenteerd en hopelijk hebben we daarna een mooi toekomstproof alternatief voor de bloemen!