Medewerker in de spotlight: Kadriye

 

Meet Kadriye! Een van de vele mensen die bij Muziekgebouw Eindhoven achter de schermen werken om de mooiste evenementen neer te zetten. Zij werkt op de afdeling Duurzaamheid & Inclusie, waar alles draait om het bewust en verantwoord omgaan met mens en natuur in relatie tot de evenementensector. 

Kadriye vertelt over de redenen achter haar overstap naar Muziekgebouw Eindhoven na een carrière als fiscaal jurist. Naast haar werk bij Muziekgebouw Eindhoven geeft Kadriye ook yogalessen. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder!  

 

Hi Kadriye, kun je wat vertellen over wat je precies doet bij Muziekgebouw Eindhoven? 

Tot aan Merhaba Eindhoven ondersteun ik een paar uur per week de afdeling Duurzaamheid & Inclusie. Dit zijn deels administratieve taken, maar vooral projecten. Het uitrollen van de Brainport Fiets Challenge onder onze collega's is hier een voorbeeld van. Andere voorbeelden zijn brainstormen met studenten van de TU Eindhoven over gebruiken zoals het geven van een bos bloemen na een klassiek concert en hoe we dit duurzamer kunnen maken. Samen met de NS onderzoeken hoe we onze bezoekers kunnen stimuleren om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Verder ben ik betrokken bij India Day en Merhaba Eindhoven. Vorig jaar heb ik vanuit mijn rol als vice-voorzitter van TPN-E (Turkish Professionals Network Eindhoven) meegeholpen aan het festival Merhaba Eindhoven. In de avond stond Sertab Erener op het podium. Het was echt een magisch concert, ik denk er nog vaak aan terug.
 

En dat is hoe je hier terecht bent gekomen? 

Ja, de chemie met Muziekgebouw Eindhoven begon tijdens mijn samenwerking met Merhaba Eindhoven festival en Wereldkinderdag. In dezelfde periode nam ik na 16 jaar afscheid van mijn carrière als fiscaal jurist bij Deloitte. Op LinkedIn plaatste ik het bericht dat ik door omstandigheden die we niet altijd in de hand hebben, een ander pad buiten Deloitte ga bewandelen. Jessica, Projectleider Duurzaamheid & Inclusie, greep de kans en benaderde mij voor een plek bij het prachtige Muziekgebouw Eindhoven. Hiermee begon voor mij een nieuw avontuur.

 
Dat is leuk! Van het een komt het ander. En hoe gaat het tot nu toe? 

Er gebeurt hier zoveel meer dan alleen concerten! Mijn werk is heel divers en daar houd ik van. Bovendien ontmoet ik mensen van verschillende leeftijden, culturen en achtergronden. En dat is precies waarom dit de juiste plek voor mij is. 
 

In een vorig leven was je fiscaal jurist. Nu ben je yoga instructeur en werk je in de culturele sector. Dat is een behoorlijk switch! Hoe ben je daarbij gekomen? 

Er was borstkanker bij me geconstateerd, waardoor ik niet kon werken. In de nasleep van deze ziekte adviseerde de bedrijfsarts me om yoga te proberen, voor fysieke en mentale ontspanning. Hoewel ik eerst dacht dat het niets voor mij was, besloot ik het toch te proberen. Het hielp me enorm en ik verdiepte me steeds verder in deze levensfilosofie. Het is nu echt een deel van mijn leven geworden. Door yogalessen te geven, probeer ik anderen te helpen ontspanning te vinden in hun drukke en snelle leven. 
 

Mis je jouw oude leven? 

Vooral in het begin had ik het moeilijk. Ik begon bij Deloitte als werkstudent en had het daar erg naar mijn zin. We waren een hecht en superleuk team en dat miste ik heel erg. Als je uitvalt, wordt je wereld heel klein. Gelukkig heb ik het nu bij Muziekgebouw Eindhoven erg naar mijn zin. Ik houd niet van stilzitten, deze baan biedt afwisseling en ik leer nieuwe dingen. Dat geeft me echt positieve energie. 


Hoe kijk je nu terug op de overstap? 

Als ik niet ziek was geworden, zou deze overgang waarschijnlijk niet hebben plaatsgevonden. In mijn geval werd ik gedwongen om het leven anders te benaderen. Ondertussen ben ik dankbaar dat het mij is overkomen. Mijn kijk op het leven is veranderd. Tijd doorbrengen met mijn dochter, familie en vrienden en bijdragen aan mijn omgeving is belangrijker voor me geworden. Voorheen geloofde ik dat rationaliteit en feiten de norm waren, nu vertrouw ik meer op mijn gevoel. 


De reden is niet leuk, maar als je terugkijkt is het dus wel een goede beslissing geweest?  

Lacht: Ja! Voor mij is het een super goede beslissing geweest. Ziek zijn is niet leuk, maar als je ernaar durft te kijken, ontdek je ineens dat het je ook heel veel mooie dingen heeft gebracht. Het klinkt cliché, maar ik sta echt bewuster in het leven en kies zorgvuldiger waar ik mijn tijd en aandacht aan besteed. Ik doe dingen waar ik energie van krijg. Het leven is niet vanzelfsprekend, het was echt een eyeopener voor me. 


Zijn er ook overeenkomsten in het werk als fiscaal jurist en jouw werk bij Muziekgebouw Eindhoven? 

In mijn beroep als fiscaal jurist telt elke minuut en, zoals het bekende gezegde luidt, tijd is geld. Deze mentaliteit neem ik mee naar de gebieden waar we bij Muziekgebouw Eindhoven nog efficiencyverbeteringen moeten doorvoeren. De accountancywereld is hard. Hier leer ik de menselijke kant van het werk kennen en in die zin maken we echt tijd voor elkaar. Het was even wennen, maar het is een manier van werken die goed bij me past!

Tekst loopt door onder de foto's

 

Wat vind je het allerleukste aan het werk hier?

De diversiteit. Absoluut. Ik ontmoet zoveel verschillende mensen: eigenlijk alle soorten en maten die er bestaan, komen hier voorbij. Dat vind ik echt leuk. De flexibiliteit vind ik hier ook heel erg fijn: ik kan werkzaamheden zelf indelen, soms thuiswerken en daardoor is het erg goed te combineren met mijn yogalessen. 


Als je bij Muziekgebouw Eindhoven werkt, draait het natuurlijk om de muziek. Je vertelde net over het concert van Sertab Erener, heb je nog meer memorabele shows meegemaakt? 

Ja, ik ben laatst naar Nils Frahm geweest. Het was heel mooi en meeslepend om daarbij te zijn. Zelfs als je niet bekend was met zijn muziek, zoals ik. Dat is ook erg leuk aan het werk hier: je komt in aanraking met muziek die je nog niet kende. Dat brengt je op plaatsen die je niet zou verwachten en maakt je visie breder. Dat vind ik erg mooi.


Heb je nog tips voor ons? 

Ik houd de agenda goed in de gaten, zodat ik op tijd tickets heb voor de concerten die me aanspreken. Een vriendin raadde Wende Sneijders aan, dus daar ga ik zeker heen. Uiteraard ben ik er ook tijdens Merhaba Eindhoven en India Day. Nederland is een multiculturele samenleving en het is geweldig om daar een afspiegeling van te zien in Muziekgebouw Eindhoven.

Wende

The Promise

Tue 19 Dec ’23

India Day

Celebrate Indian culture with us!

Sat 2 Dec ’23 13:00 uur - 22:00 uur

Merhaba Eindhoven!

featuring Mabel Matiz, Music from the Orient, and more

Sat 18 Nov ’23 19:00 uur

Merhaba Eindhoven! Bazaar

Sat 18 Nov ’23 13:00 uur - 18:00 uur

 

Leer de collega's van Kadriye kennen