Level 42

Living It Up
i.s.m. Effenaar
di 14 nov ’23 20:15 uur
di 14 nov ’23
20:15 uur
  • di 14 nov ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

2023 is het jaar waarin de legendarische band Level 42 de 40ste verjaardag van -wie kent hem niet- ‘The Sun Goes Down (Living It Up)’ van het wereldberoemde album ‘Standing in the Light’ viert. Speciaal hiervoor reist de band af naar Eindhoven om al haar songs die in de jaren 80 de hitlijsten domineren te vertolken.

Gestart als instrumentale jazz-funk fusionband, maar gaandeweg uitgegroeid tot pop/rock band waarin de hoofdrol van frontman Mark King -in combinatie met zijn thumb-slap bastechniek- altijd is gebleven.

Level 42 had verschillende kleine hitsingles voordat "The Sun Goes Down (Living It Up)" uit 1984 de Britse top tien bereikte. Het album World Machine -uitgebracht eind 1985- zorgde voor de wereldwijde doorbraak van de band; "Lessons in Love" stond op nummer één in Groot-Brittannië en "Something About You" op nummer zeven in Amerika. Hun volgende twee platen, Running in the Family (1987) en Staring at the Sun (1988), waren een groot succes in het Verenigd Koninkrijk.

Met Running In The Family en de bijbehorende hits was Level 42 één van de populairste bands in Europa en de VS in de jaren 80. We zijn dan ook vereerd dat de band naar Muziekgebouw Eindhoven komt!


Support act: Supermoon

Met invloeden uit bands als ‘Sly And the Family Stone’ en ‘The Meters’ maakt Supermoon aanstekelijke 70’s funk. Een dikke groove, ijzersterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen, wat een fantastische combinatie! Ze waren al eens te gast tijdens de Blue Note Club Sessions en nu zijn ze er als support van Level 42!

 

Vrije plaatskeuze

Bij dit ongeplaceerde concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

Onderdeel van