© Stephan Vanfleteren

Rick Stotijn, Bram van Sambeek & Hans Eijsackers

Bottesini, Tsjaikovski & Schumann voor contrabas en fagot
Kleine Zaal op Zondag
zo 29 okt ’23 12:00 uur


Rick Stotijn, contrabas
Bram van Sambeek, fagot
Hans Eijsackers, piano

Programma:
Bottesini - Gran duo concertante voor fagot, contrabas en piano 
Tsjaikovski - Twee delen uit De jaargetijden 
Schumann - Adagio en Allegro opus 70 
Led Zeppelin - Since I‘ve been loving you 
Schoof - Twee impromptus voor fagot en piano 
Piazzolla - Uit De vier jaargetijden van Buenos Aires: Verano

zo 29 okt ’23
12:00 uur
  • zo 29 okt ’23
    12:00 uur
    Kleine Zaal

Wegens een blessure van Rick Stotijn, wordt dit concert van 29 oktober in Muziekgebouw Eindhoven helaas geannuleerd. Tickethouders worden geïnformeerd via de mail.


Twee lage instrumenten op zeldzame hoogte: contrabassist Rick Stotijn en fagottist Bram van Sambeek. Allebei wonnen ze glansrijk de belangrijke Nederlandse Muziekprijs. ‘Een veelzijdig musicus met een bewogen muzikaliteit en een overweldigende virtuositeit,’ oordeelde de jury over Rick.

Twee lage instrumenten op zeldzame hoogte: contrabassist Rick Stotijn en fagottist Bram van Sambeek. Allebei wonnen ze glansrijk de belangrijke Nederlandse Muziekprijs. ‘Een veelzijdig musicus met een bewogen muzikaliteit en een overweldigende virtuositeit,’ oordeelde de jury over Rick. ‘Ik denk dat hij in staat is verliefd te worden op vele aspecten van de muziek en hij stelt zichzelf niet te veel grenzen,’ aldus dirigent Yannick Nézet-Séguin aangaande Bram. Een programma met veel afwisseling presenteren ze, samen met hun vaste pianist Hans Eijsckers.

Nog diep in de Romantiek verscholen, ligt Robert Schumann: zijn Adagio en Allegro nu eens op contrabas. Tsjaikovski componeerde eind 19e eeuw zijn geliefde De vier jaargetijden. Op bestelling van een tijdschrift; zijn knechtje moest hem er steeds op het laatste moment aan herinneren dat er weer een nieuwe maand aankwam en hij moest leveren. Giovanni Bottesini was de beroemdste contrabassist van de 19e eeuw. Zijn muziek eist het uiterste van de vertolker. Piazzolla's ‘nuevo tango’ vermengt traditionele tango met Stravinski, met Bartók, met Bach, met jazz; bij klassieke musici staat hij inmiddels ook hoog aangeschreven. Led Zeppelin is dan even een charmant zijstapje naar de rock.


Bram van Sambeek


Hans Eijsackers