Maria João Pires & Ignasi Cambra

Meesterpianisten spelen solo en duo
Grote Pianisten
vr 2 feb ’24 20:15 uur


Programma:
Schubert - Allegro in a kl.t., D 947 "Lebensstürme" (piano-vierhandig) 
Mozart  - Sonate (n.t.b.) (solo Pires)
Schubert - 3 Klavierstücke, D 946 (solo Cambra)
Mozart - Sonate in C gr.t., KV 521 (piano-vierhandig) 

vr 2 feb ’24
20:15 uur
  • vr 2 feb ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Helaas is Maria João Pires door medische condities geadviseerd de komende maanden niet op te treden. Het concert bij Muziekgebouw Eindhoven wordt daarom geannuleerd en er komt dit seizoen geen vervangende datum. Tickethouders zijn via e-mail op de hoogte gebracht.


Het is ons gelukt om voor 2 februari een mooi vervangend concert te organiseren met Lucas en Arthur Jussen. De populaire broers hebben een hechte band met Maria João Pires. Jarenlang hebben ze bij haar gestudeerd en hebben - ook in Muziekgebouw Eindhoven - regelmatig met haar opgetreden. Ze zijn de aangewezen pianisten om het duorecital van Maria João Pires & Ignasi Cambra te vervangen.

Meer informatie en tickets

We horen haar tegenwoordig niet zo vaak meer, haar optredens zijn betrekkelijk zeldzaam geworden. Dus áls ze optreedt, Maria João Pires, de kleine tengere Portugese met de elegante klank. Of zoals de Penguin Guide over haar complete set met Mozarts pianosonates schreef (ze speelt er ook nu één): ‘Maria Joao Pires is een stiliste en een voortreffelijk Mozartiaan. Ze is altijd verfijnd maar het ontbreekt haar nooit aan klassiek gevoel en ze beschikt over een vitale verbeelding. Ze treft een ideale balans tussen evenwichtigheid en expressieve gevoeligheid, een gevoel van spontaniteit mededelend in alles wat ze doet.’

Ignasi Cambra is een van de meest prominente Spaanse pianisten. Iemand die kan spreken met zijn pianospel, zo duidde dirigent Valery Gergiev hem. Carnegie Hall, het Kennedy Center, het Ravinia Festival en het Mariinsky Theater zijn een greep uit de grootse plekken waar hij heeft opgetreden. Deze avond staat hij zij aan zij met Maria João Pires, met wie hij al vele samenwerkingen heeft gehad.