Def Americans

Johnny Cash Memorial Show 2023
i.s.m. Effenaar
vr 15 sep ’23 20:30 uur
vr 15 sep ’23
20:30 uur
  • vr 15 sep ’23
    20:30 uur
    Effenaar

Op vrijdag 15 september brengt Def Americans een tribute aan Johnny Cash, die dit jaar 91 zou zijn geworden. De Eindhovenaren van Def Americans weten de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. Van Cash’ rockabillykrakers, het ruige van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. De songs die 'The Man In Black' zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, worden op deze avond nieuw leven ingeblazen.

June
Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.


Tommy Cash

Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland.

Hier kan je alvast een kluisje reserveren voor je bezoek!