© Sander Voerman

Arnon Grunberg, Katrien Baerts & Wibert Aerts

Grunberg over Kafka
Scherpdenkers
wo 15 mei ’24 20:15 uur


Arnon Grunberg, verteller
Katrien Baerts, sopraan
Wibert Aerts, viool
Lise Bruyneel, video

Programma:
György Kurtág- Kafka Fragmente

wo 15 mei ’24
20:15 uur
  • wo 15 mei ’24
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Franz Kafka (1883-1924), een van de grootste en belangrijkste schrijvers van de 20e eeuw. Vooral bekend van Het proces en De gedaanteverandering, en daarin is het leven geen lolletje: ‘Kafkaëske toestanden’. Maar in zijn persoonlijke geschriften komt een andere Kafka naar voren: humor, sensualiteit, verlangen, tederheid. 

De inmiddels 97-jarige Hongaarse componist György Kurtág selecteerde teksten uit Kafka’s brieven en dagboeken en een postume tekst voor een liedcyclus die bekendheid zou krijgen. Het resultaat klinkt als een intieme bekentenis, met zang en viool – een unieke combinatie - uitgevoerd door de twee Belgische musici Katrien Baerts en Wibert Aerts, met Arnon Grunberg die vertelt over Kafka en videobeelden van Lise Bruyneel.

Grunberg is een van de bekendste Nederlandse schrijvers van nu. Debuteerde in 1992 briljant met Blauwe maandagen, waarop een stroom van veel gelezen en ook door critici gretig verslonden romans en andere geschriften volgde. Zijn roman Tirza uit 2006 bereikte op het lijstje van ‘21 belangrijkste romans van de 21ste eeuw’, samengesteld door weekblad De Groene Amsterdammer, de eerste plaats. Het concert van vanavond is een productie van Festival 20.21 (Leuven, België).


Dit concert heeft geen pauzeKatrien Baerts


Wibert Aerts