© Co Merz

Philzuid

Het betoverende vioolconcert van Max Bruch
za 28 okt ’23 20:15 uur


Martijn Dendievel, dirigent
Arabella Steinbacher, viool

Programma:
Smetana - Die Moldau
Bruch - Vioolconcert nr. 1
Dvořák - Symfonie nr. 7

za 28 okt ’23
20:15 uur
  • za 28 okt ’23
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Betreed een muzikale droomwereld tijdens het adembenemende concert onder de inspirerende leiding van dirigent Martijn Dendievel met de virtuoze violiste Arabella Steinbacher als stralende solist! Dit wordt een avond vol prachtige melodieën en meesterlijke uitvoeringen.

Philzuid opent met het betoverende 'Die Moldau' van Smetana, waarbij de muziek als een kronkelende rivier je meevoert door het prachtige landschap van Bohemen. Vervolgens verovert de meesterlijke Arabella Steinbacher je hart met het geliefde vioolconcert van Bruch. Haar vingervlugheid en expressiviteit laten je ademloos achter en voeren je mee op een emotionele reis. Na de pauze sluit het orkest af met de 7e symfonie van Dvořák, waarbij het symfonieorkest o.l.v. Martijn Dendievel je meeneemt op de krachtige ritmes en weelderige harmonieën.


Belangrijke update:

Oorspronkelijk zou het concert onder leiding staan van dirigent Michael Sanderling, maar door ziekte moet hij helaas verstek laten gaan. In de persoon van Martijn Dendievel (die Philzuid al vaker dirigeerde) hebben ze een jonge en beloftevolle vervanger gevonden. Door deze vervanging zit er ook een wijziging in het programma. In plaats van de Vijfde Symfonie van Dvorák, geniet je deze avond van de Zevende Symfonie van Dvorák.