Merhaba Eindhoven! Bazaar

za 18 nov ’23 13:00 uur - 18:00 uur
za 18 nov ’23
13:00 uur - 18:00 uur
  • za 18 nov ’23
    13:00 uur - 18:00 uur
    Stadsfoyer

Zaterdag 18 november vindt het festival Merhaba Eindhoven! plaats in Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf 13:00 uur gaan de deuren open. De middag staat in het teken van de Turkse cultuur met muziek, een kleurrijke bazaar, eten en drinken en leuke kinderactiviteiten. Ook zullen er gedurende de dag workshops plaatsvinden, kunnen kinderen knutselen en springen op een springkussen. Natuurlijk staan er weer foodtrucks met het lekkerste eten.


Bekijk het hele programma onder de video.

PROGRAMMA:

13:00 uur: Voorlezen, Kleine Zaal

Een verhaal vol muziek en spanning voor kinderen. Door Nazlı Gören Ülkü (trainer en oprichter Minik Minik Felsefe) en Demet Altun (Turks Leraar en oprichter van Taal&Tuur).

14:00, 15:00 & 16:15 uur: Drum je Vrij, M by Muziekgebouw Eindhoven

Percussion Friends geven samen met Veysel Dzhesur educatieve slagwerkworkshops waarin slaginstrumenten uit Turkije centraal staan. Jong en oud, ervaren en onervaren; iedereen mag meedoen om de plezier van het spelen van slagwerk te ervaren en te leren over de muziek uit Turkije en andere delen van de wereld. Veysel Dzhesur is geboren in Izmir, Turkije, waar hij zijn muzikale carrière begon. Hij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een slagwerker met een uniek profiel, waarbij tradities en stijlen uit Turkije en het Midden-Oosten gecombineerd worden met westerse klassieke muziek.

Drum je Vrij is een succesvol educatief basisschoolproject voor groep 3 t/m 8 en gaat over de vrijheid die je voelt wanneer je samen muziek maakt. Het is een samenwerking tussen TROMP Percussion Eindhoven, Percussion Friends, het Van Abbemuseum en CultuurStation.

14:30 uur: Biz Cocuklar, Kleine Zaal

Kinderkoor Biz Cocuklar brengt een kleurrijk repertoire in onze Kleine Zaal. Het koor is opgericht door Seniz Duru.


15:45 uur: Güle oynaya çocuklar kids volksdans, Kleine Zaal

Dans mee met volksdansgroep Güle oynaya çocuklar. Beleef deze Turkse cultuur in onze Kleine Zaal.


17:00 uur: Harmonie Turks Muziek Koor & S.A.T.E.N, Kleine Foyer

S.A.T.E.N is een Turkse pop-rock band opgericht in Eindhoven. Het vijftal maakt sinds 2022 samen muziek. S.A.T.E.N verweeft Turkse muziek met Westerse klanken en creëert een brug met melodieën, klanken en composities. Het optreden van S.A.T.E.N. wordt afgewisseld met een optreden van het Harmonie Populair Turkse Muziek Koor.


18:00 uur: Einde middag Merhaba Eindhoven!

Vanaf 19:00 uur is het Muziekgebouw en de bazaar weer geopend voor het avondprogramma. De bazaar is dan nog tot 21:00 uur te bezoeken.