Graham Nash

Sixty Years of Songs and Stories
vr 29 sep ’23 20:15 uur
vr 29 sep ’23
20:15 uur
  • vr 29 sep ’23
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

De legendarische Graham Nash - oprichter van zowel de Hollies als Crosby, Stills and Nash (CSN) - heeft de rockgeschiedenis zien ontvouwen op enkele van de belangrijkste momenten. Als buitengewoon Grammy Award winnend (en naar eigen zeggen "een eenvoudig man") werd Nash tweemaal opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, voor zijn werk met CSN en zijn werk als soloartiest. 

Graham Nash wordt op het podium vergezeld door zijn oude muzikale partners, Shane Fontayne (gitaar &  zang) en Todd Caldwell (keyboards & zang), en brengt favorieten uit zijn indrukwekkende zestigjarige carrière ten gehore.

Boven vrijwel alles wat Graham Nash in zijn lange en veelzijdige carrière heeft bereikt, staat de lange lijst van songs die hij heeft geschreven en bijna zes decennia lang op de soundtrack van ons leven heeft gezet. Zijn opmerkelijke oeuvre begon met zijn bijdragen aan het opus van de Hollies van 1964 tot '68, waaronder "Stop Stop Stop" en "On A Carousel".
 
De klassieke groep van Crosby, Stills & Nash (& Young) leverde songs op die als bliksemafleiders in ons DNA verankerd zijn, te beginnen met Nash's "Marrakesh Express," "Pre-Road Downs" en "Lady of the Island," van de eerste Crosby, Stills & Nash LP en zijn iconische "Teach Your Children" en "Our House" van CSNY's Déjà Vu.
 
De carrière van Nash als soloartiest begon in 1971, met twee belangrijke albums: "Songs For Beginners" en "Wild Tales", die de diepgang van zijn capaciteiten als zanger en songwriter verder aantoonden, met favorieten als "Chicago/We Can Change the World" en "Military Madness". Zijn laatste werk, "Now", wordt op 19 mei wereldwijd uitgebracht.