Games In Concert: The Score

door Metropole Orkest & The Smartphone Orchestra
zo 21 jan ’24 20:15 uur
zo 21 jan ’24
20:15 uur
  • zo 21 jan ’24
    20:15 uur
    Grote Zaal

Het Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten die gamemuziek naar concertzalen bracht. Nu gamemuziek zich ontwikkelt en meer aandacht krijgt, gaan The Smartphone Orchestra en het Metropole Orkest nóg een stap verder. Wat gebeurt er als we niet alleen muziek, maar ook gameplay naar de concertzaal brengen? Het publiek speelt een speciaal ontworpen spel, waarbij de behaalde scores 'The Score' bepalen: de muziek die het orkest speelt. Het resultaat is een compleet nieuwe en soms hilarische concertervaring, waarbij het publiek en het orkest samenwerken. Je hoort vanavond muziek van Horizon Forbidden West en Assassin’s Creed, maar ook de verrassende soundtracks van Cuphead en Undertale.

Om mee te kunnen doen met het interactieve gedeelte van dit concert heb je een smartphone nodig waarop de gratis 'The Score' app is geïnstalleerd. Download 'm hier alvast voordat je naar Muziekgebouw Eindhoven komt. Ervaring met het spelen van games is niet nodig, de games zijn zo ontworpen dat ze laagdrempelig zijn. We willen immers dat je opgaat in de samenwerking met andere mensen in het publiek en de muzikale interactie met het orkest.

Games in Concert: The Score wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Cultuurloket DigitALL.