Games In Concert: The Score

door Metropole Orkest & The Smartphone Orchestra
zo 21 jan ’24 20:15 uur
zo 21 jan ’24
20:15 uur
  • zo 21 jan ’24
    20:15 uur
    Grote Zaal
  • Incl. consumptie

Het Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten die gamemuziek naar concertzalen bracht. Nu gamemuziek zich ontwikkelt en meer aandacht krijgt, gaan The Smartphone Orchestra en het Metropole Orkest nóg een stap verder. Wat gebeurt er als we niet alleen muziek, maar ook gameplay naar de concertzaal brengen? Het publiek speelt een speciaal ontworpen spel, waarbij de behaalde scores 'The Score' bepalen: de muziek die het orkest speelt. Het resultaat is een compleet nieuwe en soms hilarische concertervaring, waarbij het publiek en het orkest samenwerken.

Bovendien heeft het publiek ook inspraak in welke gamemuziek het Metropole Orkest gedurende de rest van het programma speelt. Natuurlijk zullen bekende klassiekers uit de Mario- en Zelda-franchises te horen zijn, evenals indrukwekkende composities uit The Last of Us en Final Fantasy. Via een onlineverkiezing bepaal jij als concertbezoeker welke andere muziek absoluut niet mag ontbreken.

Games in Concert: The Score wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Cultuurloket DigitALL.