Willi Carlisle

Veelzijdige en expressieve folkartiest
Americana Mondays
ma 6 nov ’23 20:15 uur
ma 6 nov ’23
20:15 uur
  • ma 6 nov ’23
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Willi Carlisle is een folk singer-songwriter en dichter die van buitenbeentjes houdt. Hij deelt dezelfde overtuigingen als zijn idool Utah Philips en gelooft dat het leven draait om elkaar helpen en het creëren van verbinding tussen alle mensen. Carlisle raakte oorspronkelijk geïnteresseerd in de combinatie van punk en folk. Nadat hij naar de Ozarks is verhuisd, heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Zijn brede interesse in verschillende muziekstijlen is duidelijk merkbaar tijdens zijn levendige optredens. Zijn repertoire omvat een scala aan liedjes, variërend van sardonische trucker-ballades zoals 'Vanlife' tot de hartverscheurende queer wals 'Life on the Fence'.

Nadat debuutalbum 'To Tell You the Truth' goed wordt ontvangen, volgt in 2022 'Peculiar, Missouri'. Peculiar, Missouri draait niet alleen om het geloof dat liefde alles kan overwinnen, maar is ook een populistische folkplaat waarin onderwerpen als de strijd van queers, waterrechten en paniekaanvallen de revue passeren. Met zijn woorden probeert Carlisle te laten zien dat het tijd is om te stoppen met hokjes denken, zodat we samen grote hoogtes kunnen bereiken.


Support act: Jack Browning

Jack Browning is een muzikant uit Londen, wiens diverse inspiratiebronnen uit Europa en de Verenigde Staten doorschemeren in zijn folk-, blues-, rock- en countrymuziek. Hij is een doorgewinterde performer en toerde al met bekende muzikanten als Jeff Beck, Joss Stone en Gregory Porter. Jacks nieuwste album 'Red Eye Radio', uitgebracht in september 2023, gaat in op thema's als het leven onderweg, werk, geestelijke gezondheid en reislust, en presenteert een diep persoonlijke verkenning.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card

Willi Carlisle is just the kind of artist that Americana music needs

Paste Magazine