Bachs Matthäus-Passion

door Philips' Philharmonisch Koor en kamerorkest Alveare
For the Love of Music
di 12 mrt ’24 19:00 uur


Iassen Raykov, dirigent 
Maarten van den Hoven, evangelist 
Vincent Kusters, Christus 
Agnes van Laar, sopraan 
Ingeborg Bröcheler, alt 
Peter Gijsbertsen, tenor 
Sven Weyens, bas

di 12 mrt ’24
19:00 uur
  • di 12 mrt ’24
    19:00 uur
    Grote Zaal

De Matthäus-Passion, Nederland houdt ervan! Verraad, liefde, dood en veroordeling, we komen het nog steeds dagelijks tegen. 2000 jaar geleden was dit ook al aan de orde, waarmee de vertolking van de laatste dagen van jezus Christus enorm actueel blijft. Het Philips'Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare brengen hun vertolking op 12 maart 2024 naar Muziekgebouw Eindhoven. Onder leiding van dirigent Iassen Raykov geniet je van de bijzondere en mooie muziek van J.S. Bach. 

De tekst is samengesteld door picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. Natuurlijk is de muziek van de grote componist Johann Sebastion Bach. De rode draad is het verhaal zoals het verteld is door de evangelist Matteüs. Enorm geliefd in Nederland, maar ook wel definitief een concert dat je gezien moet hebben.

 

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.