Symfonie Orkest Eindhoven

Winterconcert 2023
For the Love of Music
do 14 dec ’23 20:15 uur


Quentin Clare, dirigent
Aidan Mikdad, solist

Programma:
Rimsky-Korsakov - Capriccio Espagnole
Rachmaninov - Pianoconcert nr. 2
Borodin - Symfonie nr. 2

do 14 dec ’23
20:15 uur
  • do 14 dec ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

Tijdens dit concert word je meegevoerd naar de emotionele muzikale wereld van Russische volksmuziek van weleer, vol vuur en romantiek, van poesta en trojka, gepassioneerde liefde, vreugde en weemoed. Capriccio Espagnole is een vijfdelige orkestsuite die gebaseerd is op Spaanse volksliederen Het is een van de meest gespeelde werken van Nicolai Rimsky-Korsakov. Ook wordt de tweede symfonie van Alexander Borodin uitgevoerd. Daarnaast zal de jonge getalenteerde Nederlandse pianist Aidan Mikdad soleren in het prachtige tweede pianoconcert van Sergei Rachmaninov. Aidan is een rijzende ster in de klassiekewereld en maakt in binnen- en buitenland snel furore. 

Symfonieorkest Eindhoven heeft in de afgelopen decennia zijn eigen unieke plek in het Eindhovense muzikale landschap weten te veroveren.  De meeste leden van het orkest zijn (gevorderd) amateur, een aantal heeft een muziekvakopleiding genoten. De musici komen uit de wijde omgeving van Eindhoven en daarbuiten. Er worden ook regelmatig projecten gedaan met muziekgezelschappen en koren uit de regio. Sinds 2017 is de Britse dirigent Quentin Clare de vaste maestro van het orkest.  

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.