© Yaël Temminck

Morpheus

Hit The City 2023
vr 20 okt ’23 20:00 uur
vr 20 okt ’23
20:00 uur
  • vr 20 okt ’23
    20:00 uur
    Kleine Zaal

Op Hit The City staat het (her)ontdekken van nieuwe muziek centraal. Liefhebber van indie, hiphop, jazz, garage en singer-songwriters kunnen maar liefst drie dagen lang hun hart ophalen in het weekend van 19 t/m 21 oktober. Tijdens dit gratis festival ontdek je de meest veelbelovende acts van het moment, verspreid over meer dan tien toffe locaties, waaronder Muziekgebouw Eindhoven! Laat je verrassen door een line-up waar je 'u' tegen zegt, bestaande uit ruim 50 acts en collectieven.

Laat je inspireren en raken door de prachtige krachtige stem van Morpheus. De Amsterdamse singer-songwriter maakt filmische popmuziek die zich leent voor ‘chanson’. Toch heeft Morpheus een eigentijdse schrijfstijl die zijn muziek een unieke draai geeft. Zijn stem weet hij in zijn emotioneel geladen nummers in melancholische bochten te buigen en vaak heeft deze niet meer nodig dan een zachte muzikale begeleiding.

Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Busch draait zijn debuut-EP: ‘Morphosis’,  om het vertellen van echte verhalen met soulvolle zang. Voor Morpheus ligt schoonheid niet in een perfecte opname, maar in het vastleggen van het moment. Zijn volle stem grijpt je vanaf de eerste noot en kippenvel gegarandeerd. Vanaf de eerste klanken trekt hij je mee in de ban van zijn muziek en weet hij het publiek diep te raken.