©Juri Hiensch

Selda Bağcan

met Serenad Bağcan & orkest
di 5 mrt ’24 20:15 uur
di 5 mrt ’24
20:15 uur
  • di 5 mrt ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

De Turkse Selda Bağcan wordt bewonderd vanwege haar krachtige stem en muziek met maatschappelijke betrokkenheid. Ze groeide op tijdens politiek onrustige tijden en werd een belangrijke stem in de protestbeweging in Turkije. Haar muziek, waarin ze traditionele Turkse folkmuziek vermengt met rock, elektronische en psychedelische elementen, is wereldwijd erkend en heeft invloed gehad op verschillende moderne artiesten. Mensen vergelijken Selda met wereldberoemde artiesten zoals Bob Dylan, Joan Baez en Joni Mitchell. In Times Magazine wordt Bağcan genoemd in 'Legendary and Historical Female Singers Living in World Music' en in Rolling Stones Magazine in '100 Best Female Vocals of 100 Years'. Op 5 maart komt Selda naar Muziekgebouw Eindhoven met haar nichtje Serenad Bağcan en een 17-koppig orkest.

Meer dan vijftig jaar geleden verspreidden de studentenprotesten van mei 1968 zich vanuit Parijs over heel Europa. In Turkije was Selda Bağcan een belangrijke stem in de protestbeweging. Vanaf het begin was ze een van de meest politiek uitgesproken singer-songwriters van Turkije. Ze verkocht miljoenen singles en albums maar belandde ook herhaaldelijk in de gevangenis door haar politiek activisme. Bağcan beschrijft zichzelf als 'de wrange stem van het Turkse volk'; een stem die leven, lijden en rebellie een nieuwe betekenis geeft. Met haar krachtige en gevoelige stem blijft ze nieuwe albums produceren en optreden over de hele wereld. Een concert van Selda Bağcan neemt je mee op een reis door diepe emoties en culturele rijkdom.


Serenad Bağcan

Serenad Bağcan is een Turkse muzikant en zangeres, bekend om haar bijdragen aan de Turkse folk- en klassieke muziek. Ze heeft een kenmerkende stem en heeft de aandacht getrokken met haar emotionele en krachtige vertolkingen. Serenads muziek omvat een mix van traditionele Turkse klanken en modernere elementen, waardoor ze zowel binnen als buiten Turkije waardering heeft gekregen. Ze staat bekend om haar optredens en werkt vaak samen met andere artiesten, waaronder haar tante Selda Bağcan en Turkse pianist Fazıl Say. In Muziekgebouw Eindhoven treden Selda en Serenad samen op en combineren ze traditionele en eigentijdse elementen tijdens dit concert.