Harmonie Turks Muziek Koor

Turkse koormuziek van de bovenste plank
For the Love of Music
zo 4 feb ’24 15:00 uur
zo 4 feb ’24
15:00 uur
  • zo 4 feb ’24
    15:00 uur
    Kleine Zaal

Het Harmonie Turkse Koor verrijkt de multiculturele samenleving in Nederland met hun prachtige Turkse muziek. Opgericht door Şükrü Deksizer, wil ze de Turkse muziek bekender maken in Nederland. Het koor bestaat uit 40 leden die samen zingen en instrumenten bespelen. Tijdens hun optredens worden ze muzikaal begeleid door zowel ervaren Nederlandse, Turkse als ook Griekse muzikanten en wordt de kracht van het koor nog eens extra versterkt. Het belooft een middag vol met Turkse muziek van de bovenste plak te worden!

Uğur Akbaba is de dirigent van het koor, hij heeft vele jaren ervaring en heeft optredens verzorgd in Turkije, maar hij heeft ook in diverse landen daarbuiten op het podium gestaan. Naast zijn taak als dirigent bespeelt hij gelijktijding de Kanun, een snaarinstrument dat stamt uit de 19de eeuw voor Christus. Het koor heeft al meerdere concerten gegeven samen met het Stratums Muziekkorps St. Cecilia in Eindhoven.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.