Eindhovense Oratorium Vereniging

Te Deum en Stabat Mater van Dvořák
For the Love of Music
do 7 mrt ’24 20:15 uur


Geert Broeksteeg, dirigent
Margreet Rietveld, sopraan
Martine Straesser, alt
Falco van Loon, tenor
Hans Christian Hinz, bas

do 7 mrt ’24
20:15 uur
  • do 7 mrt ’24
    20:15 uur
    Grote Zaal
  • Incl. consumptie

De Eindhovense Oratorium Vereniging brengt "Te Deum" en "Stabat Mater" van Antonín Dvořák naar Muziekgebouw Eindhoven. Samen met het European Inter.VoiceS Choir, begeleid door Brabant Sinfonia en onder leiding van dirigent Geert Broeksteeg, belooft het een mooie avond te worden.

De Eindhovense Oratorium Vereniging (EOV) is een van de grotere koren in Eindhoven, dat streeft naar het op een zo professioneel mogelijke wijze ten gehore brengen van belangrijke stukken uit de klassieke en moderne muziekgeschiedenis. Sinds de oprichting in 1947 heeft het koor al heel wat keren op het concertpodium gestaan met werken van bekende componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Mozart en Haydn. Maar ook modern repertoire van bijvoorbeeld Rutter, Britten of Poulenc.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.