© Sabrine Baakman

Five Dollar Shake

Bluesrock in een soulful, heavy en bluesy jasje
Americana Mondays
ma 4 mrt ’24 20:15 uur
ma 4 mrt ’24
20:15 uur
  • ma 4 mrt ’24
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Het vijfkoppige collectief Five Dollar Shake blaast nieuw leven in de blues. De traditionele bluesrock krijgt een eigentijdse make-over, soulvol, krachtig en met een bluesy touch. De aanstekelijke podiumenergie, virtuositeit en ijzersterke nummers maken de band een graag geziene gast op zowel festivals en poppodia als in de gezellige bruine kroegen. Ze speelden al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van Amerikaanse soul en blues-topacts als Southern Avenue en Fantastic Negrito. Five Dollar Shake weet overal een feestje te bouwen en waar je deze band ook neerzet, binnen no time staat je tent op z’n kop. Hun eerste album 'Bigger Heart' is begin 2024 uitgebracht.

Frontvrouw Lucinda Legaspi heeft op het album 'Bigger Heart' haar persoonlijke verhaal krachtig neergezet. Een echtscheiding zette haar wereld op zijn kop, waaruit de woede, frustratie en pijn voortvloeiden die ze van zich af heeft geschreven. Desondanks is 'Bigger Heart' meer dan alleen een uiting van persoonlijke emoties; het bevat ook het ultieme teken van herstel: je boos maken over wat er verder in de wereld gebeurt. Het album is echter verre van somber; het vormt juist een energiek manifest voor empowerment. Gemaakt om lekker hard te draaien en je kunt 'm live horen in M by Muziekgebouw Eindhoven!


Support act: Merel van de Keer

Rechtstreeks uit de Delta van de Biesbosch komt Merel van de Keer, One Woman Band en rasechte rootsartiest uit het Brabantse Raamsdonksveer. Van opzwepende blues, psychedelische delta voodoo tot prachtige luisterliedjes met een zeer eigenzinnig geluid, mysterieus en opvallend rauw. Met haar ongenadige zang, driftig galmende snaren van de resonator en zichzelf begeleidend op bassdrum en snare geeft zij een enerverende liveshow. Je zou haast vergeten dat zij alleen op het podium zit. Ze neemt je mee in een mistige roes van meeslepende en indringende muziek, die door de puurheid waarmee het gebracht wordt diep binnenkomt. Recht uit het hart en zonder filter.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card