© Christian Sperber

The Lasses

Voor fans van Mary Black, Kate & Anna McGarrigle en Nathalie Merchant
Americana Mondays
ma 18 mrt ’24 20:15 uur
ma 18 mrt ’24
20:15 uur
  • ma 18 mrt ’24
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

The Lasses, bestaande uit Margot Merah en Sophie Janna, zijn een veelgevraagd duo in de internationale folkscene, van Schotland tot Amerika en Japan. Met krachtige harmonieën, heldere zang en een moeiteloos stemgeluid reizen ze de wereld rond met prachtige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities, en intieme eigen composities. In hun akoestische muziek versmelten hun stemmen op een prachtige wijze, vaak vergeleken met artiesten als Mary Black, Kate & Anna McGarrigle, the Roches, Sandy Denny, Nathalie Merchant en Ola Belle Reed. De kern is altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar naadloos aanvullen en versterken.

Dankzij de unieke combinatie van hun stemmen en de prachtige instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele blijf je geboeid luisteren. Hun voorlaatste album 'Undone' werd geïntroduceerd met een uitverkocht concert in Paradiso Noord in Amsterdam en behaalde de nummer 1-positie in de Euro-Americana Chart. Margot en Sophie waren ook te gast in het televisieprogramma Vrije Geluiden. Met hun gevoelige liedjes en humoristische verhalen weten The Lasses elk publiek te ontroeren.


Support act: Onze Martinus

Onder welke naam en in welke samenstelling de Gemertse Martijn Kuijten ook musiceert, het zijn altijd persoonlijke liedjes in de folktraditie, portretten van gewone mensen, met een lach en een traan. Liedjes over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom, die één ding gemeen hebben: een goed verhaal. Onze Martinus zingt in het Nederlands, maar onmiskenbaar met een Brabantse tongval. “Omdat ik door al dat rondzwerven mijn streektaal ben verloren, gebruik ik de taal die het dichtst bij mijn gevoel komt en dat is het Brabants.”

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card