© Kevin Meyvaert

House on fire!

Floris and the Flames met Philips Harmonie Orkest
For the Love of Music
za 9 mrt ’24 20:15 uur


Floris Willem, viool
Dries Peeten, basgitaar
Gert Peeten, elektrsiche piano, gitaar en elektronica
Simon Schrooten, drums en percussie

za 9 mrt ’24
20:15 uur
  • za 9 mrt ’24
    20:15 uur
    Grote Zaal

Laat je meevoeren in een symfonische samensmelting van klassiek en pop, waarbij de aanstekelijke energie van Floris and the Flames samenkomt met de kracht van het Philips Harmonie Orkest. Van de meeslepende Vuurvogel naar Rondo tot Queen en ABBA, belooft het een veelzijdig concert te worden. Met hun gezamenlijke toewijding om creatieve grenzen te verleggen, staan ze klaar om een indrukwekkend muzikaal spektakel te presenteren. Ervaar vurige muziek met een veelzijdig karakter.

In 2017 richtte Floris Willem de band Floris and the Flames op. Met hun muziek doorkruisen deze vier roodharige Belgen de grenzen tussen klassiek, poprock en folk. Allemaal hebben ze een klassieke opleiding afgerond en gaan graag buiten de gebaande paden. Met de hulp van de Belgische componist en arrangeur Laurent Beeckmans voeren ze hun eigen composities uit en maken ze originele bewerkingen van klassieke meesterwerken. 

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.