Binkbeats

Akoestische en elektronische muziek smelten samen
wo 3 apr ’24 20:15 uur
wo 3 apr ’24
20:15 uur
  • wo 3 apr ’24
    20:15 uur
    Podium Grote Zaal

Ontdek de vernieuwende wereld van Binkbeats, ook bekend als Frank Wienk, waar akoestische en elektronische muziek samenkomen. Voor zijn nieuwste project heeft hij samengewerkt met de veelzijdige artiest Henk Schut. Elektro-akoestische objecten, rituele percussie en invloeden uit moderne dansmuziek komen samen in een boeiend concert. Wienk liet zich inspireren door rituele instrumenten en techno-geluiden. Van drums met dierenvellen, timbila, simantra en een lithofoon, tot drumcomputer-kickdrums en diepe bassen.

Gedreven door nieuwsgierigheid naar geluid, experimenteerde Wienk met het omzetten van een kunstmatige bron in analoge, akoestische geluiden. In deze zoektocht vond hij Henk Schut, waarmee hij een fascinatie deelde voor het laten trillen van fysieke objecten door elektronische signalen. De muzikaliteit van Wienk en de expertise van Schut vulden elkaar aan, en samen creëerden ze een nieuwe installatie die Wienk inspireerde om de ruimtelijke geluidsritus te maken die bekend staat als 'OHM'.

Binkbeats werd bekend in 2013 met zijn Beats Unraveled-serie op YouTube, waarin hij ingewikkelde live-loopingshows met meer dan 50 instrumenten uitvoerde. In plaats van niks te doen, nam hij de uitdaging aan om iets compleet nieuws te creëren voor OHM. Hij componeerde complexe ritmische stukken die hij volledig live speelt, zonder loops. Traditionele rituele drums worden vermengd met drumcomputerklanken, terwijl grote resonante metalen platen rondom het publiek zijn geplaatst. Een quadrafonische luidsprekeropstelling dompelt je onder in geluid, variërend van subtiele, verfijnde passages tot oorverdovende chaos.


Zitplaatsen op het podium

Een unieke concertervaring? Die beleef je bij het concert van Binkbeats! Bemachtig tickets voor een van de 90 plaatsen op het podium en ben verzekerd van de meest bijzondere plek in de zaal. Once in a lifetime!

Let op: er zijn 40 stoelen en 50 kussens beschikbaar. Voor de plaatsen op het podium geldt een vrije plaatskeuze. Het is niet mogelijk om een specifieke stoel of kussen te reserveren.