© Quinn Broers

Nederlands Studenten Kamerkoor

tot de zon opkomt
For the Love of Music
zo 18 feb ’24 16:00 uur


Lodewijk van der Ree, dirigent
Yifan Du, percussie
Catoo Lustig, regisseur
Jasper Kayser, lichtontwerp
Francisca Pizarro, repetitor

zo 18 feb ’24
16:00 uur
  • zo 18 feb ’24
    16:00 uur
    Kleine Zaal

In 2024 viert het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) zijn 50e verjaardag met de betoverende tournee tot de zon opkomt. Onder leiding van dirigent Lodewijk van der Ree bezingt het koor de nacht met een divers repertoire, waarin klassieke, folkloristische en hedendaagse composities worden gecombineerd. Opmerkelijke werken zijn de Pulitzer Prize-winnende Allemande van Caroline Shaw en het emotioneel geladen Del iubilo del core che esce in voce van Robert Heppener. Het programma culmineert in een wereldpremière van Laura Polence, een mix van moderne elementen en improvisatie. In samenwerking met een regisseur en een lichtontwerper transformeert het NSK de muzikale reis in een meeslepende theatrale ervaring. Dit is een mijlpaal voor dit uitzonderlijke projectkoor dat al sinds 1974 hoogstaand amateurtalent koestert.​

Over het Nederlands Studenten Kamerkoor

Het Nederlands Studenten Kamerkoor is een projectkoor bestaande uit ongeveer 36 deelnemers dat ieder najaar opnieuw wordt samengesteld uit de meest talentvolle amateurzangers uit de Nederlandse studentenwereld. Het NSK biedt studenten dé gelegenheid kennis te maken met een uitdagend, modern-klassiek kamerkoorrepertoire. Elk jaar wordt er een professioneel programma uitgevoerd, waardoor meedoen aan het NSK voor velen een ontzettend leerzame, maar ook leuke ervaring is om nooit te vergeten! Dit is voor studenten een unieke kans om bijzonder repertoire uit te voeren waar de meeste studentenkoren niet aan toekomen.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio. 

Programma

Ests traditioneel slaapliedje – Äiutus
Alphons Diepenbrock (1884) – Dämmerung
Caroline Shaw (2012) – Partita for 8 voices: Allemande
Ests traditioneel slaapliedje – Kasva karjeseks
Robert Heppener (1974) – Del iubilo del core che esce in voce
Ests traditioneel slaapliedje – Lase kiik käia
Nico Muhly (2015) – Three Moon Songs
Ests traditioneel slaapliedje – Uni, tule silma peale
Ingvar Lidholm (1983) De Profundis
Tõnu Kõrvits (2016) – Linnuteelaev
Ests traditioneel slaapliedje – Marjal aega magda
Laura Polence (2023) – Rondom
Reena Esmail (2014) – Tuttarana