McKinley James

Mix van Motown soul en blues
Americana Mondays
ma 6 mei ’24 20:15 uur
ma 6 mei ’24
20:15 uur

Ver­noemd naar McKin­ley Mor­gan­field, beter bek­end als Mud­dy Waters, is het niet vreemd dat McKinley James muzikant gewor­den is. Hele­maal niet als je ook nog eens zoon bent van Jason Smay, de drum­mer van JD McPher­son. Je kunt dus wel zeggen dat de rootsmuziek McKinley met de paple­pel inge­goten is. Dat verk­laart miss­chien waarom hij, ondanks zijn jonge leefti­jd, al als een ware ​bluesvet­er­aan klinkt. Zijn stijl kan het best omschreven wor­den als een mix van Stax en Motown soul met de blues van Mag­ic Sam en Otis Rush. Samen met z’n vad­er achter drums reist hij af naar Eindhoven.

McKin­ley James groei­de op in Rochester, New York, en verhuisde lat­er met zijn fam­i­lie naar Nashville. Op zijn zevende begon McKinley met spe­len op de Ham­mond. Een paar jaar lat­er maak­te hij de over­stap naar gitaar. Al snel vol­gde optre­dens in ver­schil­lende blues- en jazzclubs ron­dom Rochester. Inmiddels is hij pas 22 jaar oud, maar stond hij wereldwijd al op verschillende podia en festivals. Zo is hij o.a. op tour geweest met The Mavericks, JD McPherson, Nick Waterhouse en Old 97's. In 2021 bracht McKinley zijn meest recente EP 'Still Standing By' uit. Op de EP, welke werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys, hoor je een mix van Motown soul en op blues gebaseerd gitaarspel. In 2022 kwam zijn livealbum 'LIVE!' uit, waarop McKinley laat horen wat hij allemaal in huis heeft!

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card