© Lisa Macintosh

Julian Taylor

Excellerende akoestische folk
Americana Mondays
ma 24 jun ’24 20:15 uur
ma 24 jun ’24
20:15 uur

In zijn indrukwekkende carrière, die zich uitstrekt over meer dan 20 jaar als frontman van Staggered Crossing, de Julian Taylor Band en zijn solowerk, heeft Julian Taylor zijn positie verzekerd als een van de vooraanstaande troubadours van Canada. Zijn album uit 2020, 'The Ridge', zorgde voor zijn grote doorbraak en leverde hem twee Juno Award-nominaties op. In 2021 werd Taylor zelfs bekroond tot Solo Artist Of The Year bij de Canadian Folk Music Awards. Julians nieuwe album, 'Beyond the Reservoir', dat in oktober 2022 uitkwam borduurt voort op het soul-folk geluid en de autobiografische thema's identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing, die voor het eerst werden verkend op 'The Ridge'.

Julian Taylor begon zijn muzikale carrière in de alternatieve rock met de band Staggered Crossing. Naarmate de jaren verstreken, evolueerde Taylors geluid en begon hij met het verkennen van soul en R&B. Dit voegde een nieuwe laag toe aan zijn nummers, waarin zijn krachtige stem en emotionele diepgang perfect pasten bij de soulvolle muziek. Gedurende de tijd ontwikkelde Taylor ook een voorliefde voor folk, wat duidelijk te horen is op zijn soloalbums. Deze albums laten zien dat hij in staat is om diepgaande en persoonlijke thema's in zijn muziek te verkennen.


Support act: Bernard Hering

Bernard Hering is een singer-songwriter uit Haarlem. Zijn verhalende muziek is een mix van indie folk en americana. In september 2023 bracht Hering zijn nieuwe album 'Out of Thin Air' uit op Concerto Records. Op 'Out of Thin Air' neemt hij jou mee met zijn unieke stemgeluid op een muzikale trip die je niet wilt missen. Elk nummer op het album is een sfeer op zich en weerspiegelt Hering's artistieke visie en zijn talent om verhalen te vertellen die iedereen raken. Hering vertolkt zijn muziek voornamelijk met gitaar en zang - een klassieke songwriter die bekend staat om zijn dynamische en hartstochtelijke performances. Een avond vol muzikale magie, waar Hering zijn songs zal laten horen.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card