300 jaar Philips-muziek

door Philips Symfonie Orkest, Philips Harmonie Orkest & Philips Philharmonisch' Koor
For the Love of Music
zo 9 jun ’24 20:15 uur


Philips Symfonie Orkest o.l.v. Txemi Etxebarria
Philips Harmonie Orkest o.l.v. Matty Cilissen
Philips’ Philharmonisch Koor o.l.v. Iassen Raykov

zo 9 jun ’24
20:15 uur
  • zo 9 jun ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal
  • Incl. consumptie

Maak een betoverende muzikale reis langs 300 jaar Philips-muziek. Het Philips Harmonie Orkest, het Philips Symfonie Orkest en het Philips’ Philharmonisch Koor brengen in wisselende combinaties een buitengewoon spektakel. Laat je meevoeren door een gevarieerd programma met de mooiste delen uit Carmina Burana van Carl Orff, het intense Schicksalslied van Johannes Brahms, de Preludio Sinfonica van Puccini en meer.

Zo’n 100 jaar geleden werden de drie Philips-muziekverenigingen opgericht door medewerkers van het bedrijf. Dit concert is een ode aan bij elkaar 300 jaar muzikale geschiedenis. Als dank aan Philips en hun trouwe publiek nodigen de verenigingen je uit voor een onvergetelijke avond vol prachtige muziek en levendige harmonie. Andere stukken op het programma zijn onder andere de indrukwekkende compositie A Brussels Requiem van Bert Appermont en de ouverture uit Isabella van Franz von Suppé. En we hebben nog veel meer moois in petto. Laat je verrassen!

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.