JOHAN

Pop Music
za 29 mrt ’25 20:15 uur
za 29 mrt ’25
20:15 uur

Hoe schrijf je het perfecte popliedje? JOHAN neemt je mee in de zoektocht naar het antwoord op deze vraag tijdens hun theatertour Pop Music. Op 29 maart beleef je alle hits geliefde Nederlandse popgroep live bij Muziekgebouw Eindhoven! ‘Everybody Knows', ‘Pergola’, ‘Oceans’: stuk voor stuk iconische nummers afgeleverd door JOHAN. Naast de klassiekers, geniet je deze avond ook van nieuwe hits. Met het recente album ‘The Great Vacation’ leverde de indiepowerpop-band in 2024 zijn meest avontuurlijke album tot nu toe af.

 Al vanaf het debuutalbum in 1996 is JOHAN een doorslaand succes: een Edison, goud voor het album ‘Pergola' en vele festivalshows (waaronder op Pinkpop) volgen. Wanneer de geliefde groep in 2009 stopt, komt dat als een volslagen verrassing. Gelukkig kruipt bloed waar het niet gaan kan. JOHAN brengt in 2018 het bejubelde album ‘Pull Up’ uit album ‘Pull Up’ uit en maakt daarmee een daverende comeback. Dat ze gemist werden, moge duidelijk zijn: de tickets voor de aansluitende clubtour vliegen als warme broodjes over de toonbank.
 
In januari 2024 verschijnt het zesde album ‘The Great Vacation’, dat door de pers en het publiek tot de volgende klassieker wordt verklaard. De plaat werd geschreven tijdens de coronaperiode en vangt op indrukwekkende wijze het gevoel en de mindset van een tijd waarin muziek één van de weinige manieren was om te ontsnappen. Dertien gloednieuwe songs nestelen zich moeiteloos tussen klassiekers als ‘Pergola’, ‘Tumble and Fall’, ‘Oceans’ en ‘About Time'. ‘The Great Vacation’ Het barst van onmiskenbaar vakmanschap – dat is ondertussen de handtekening geworden van de band.