© Guido Pijper

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Lahav Shani dirigeert Bruckner 8
Music Pass
za 30 nov ’24 20:15 uur


Lahav Shani - dirigentza 30 nov ’24
20:15 uur
  • za 30 nov ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal
  • Incl. consumptie

Vijf sterren – meer is niet mogelijk – plakte de Volkskrant op Lahav Shani’s Mahler 2 met zijn Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vorig seizoen was het orkest ook onvergetelijk in Muziekgebouw Eindhoven. ‘…dan merk je hoe effectief de dynamiek van Shani is, en hoe subliem het reusachtige RPhO op hem reageert’, schreef de recensente, danig onder de indruk van deze belevenis. Op de valreep van dit Brucknerjaar 2024 (Bruckner werd tweehonderd jaar geleden geboren), vieren we samen met Shani en zijn Rotterdammers deze ‘componist van de monumentale bouwwerken’.


Er is om 19:30 uur een gratis inleiding, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.

Shani zelf leerde Bruckner’s unieke klankwereld kennen, contrabas spelend in een orkest. Nu is het een van de componisten die hij het meest bewondert. ‘Je hoort vaak over de magnifieke structuren van Bruckner, maar ik word vooral geraakt door de sfeer’, zei de maestro. Zijn belangrijkste, en misschien wel moeilijkste taak bij Bruckner, ziet hij in de opbouw en het overbrengen van het verhaal. Dat is bij deze grootse Achtste het verhaal van een reis van donker naar licht. Een verhaal dat je bij de lurven grijpt, een overrompelende ervaring om live mee te maken.

Als Music Pass-houder kun je tickets bestellen via de button 'Tickets' bovenaan deze pagina. Heb je geen Music Pass? Bestel dan je tickets voor dit concert hier.

Onderdeel van

Programma

Bruckner - Symfonie nr. 8