S10

Groeipijn
zo 22 dec ’24 20:15 uur
zo 22 dec ’24
20:15 uur
  • zo 22 dec ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Met 'De Diepte' en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival van 2022 brak S10 door bij het grote publiek. Inmiddels wordt ze met recht de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop genoemd. Door middel van rap, zang en spoken word vertelt S10 haar meest persoonlijke verhalen. Met miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met grote Nederlandse artiesten als BLØF, Wende en Ronnie Flex, en meerdere Edisons en 3FM Awards op zak, staat S10 aan de top van de Nederlandse muziekwereld.

Al op 17-jarige leeftijd tekende Stien den Hollander haar eerste platencontract en laat haar debuutalbum Snowsniper (2019) niet lang op zich wachten. Na haar debuutalbum en Vlinders (2020), welke beiden lovend werden ontvangen, bracht ze in 2022 ‘Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt’ uit. Inmiddels staat de zangeres door heel Nederland voor uitverkochte zalen en is ze een gewilde artiest voor festivals als Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole en Pukkelpop.

Nu gaat ze voor het eerst de theaters in met haar theatertour 'Groeipijn', welke gaat over de groeipijn in haar zoektocht naar veiligheid. S10: “Ik wil samen met de bezoekers mijn verhaal ontdekken. Vertellen over een jong meisje dat veel heeft meegemaakt, maar ook is opgekrabbeld. Een verhaal vol hoop, eerlijk verteld, zonder opsmuk.” Wanneer is er ruimte voor een nieuw verhaal? Misschien is het een ritueel van loslaten. Het loslaten van pijn en oude ideeën, en een viering van alle mogelijkheden die in het nu liggen. Samen met haar vaste bandleden laat S10 deels vertrouwd repertoire horen, maar ook nieuwe muziek. Ze neemt je mee in het ontstaan van haar liedjes en de verhalen erachter.