Requiem van Dvořák

door Philips' Philharmonisch Koor en Nieuw Nijmeegs Kamerorkest
For the Love of Music
di 29 okt ’24 20:15 uur


Philips' Philharmonisch Koor
Nieuw Nijmeegs Kamerorkest
Arjan Tien - dirigent
Elisa Maayeshi - sopraan
Vizma Zvaigzne - alt
Jack Roberts - tenor
Fabian Homburg - bas

di 29 okt ’24
20:15 uur
  • di 29 okt ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal
  • Incl. consumptie

Hoewel het Requiem van Antonin Dvořák een groot succes was vanaf de première, wordt het maar zelden uitgevoerd. Maar de tederheid en melancholie waarmee het mysterie van leven en dood verkend wordt, maakt dit requiem zeer de moeite waard om meer uitgevoerd en ervaren te worden. Door zijn zachte meeslepende melodieën en klanken creëert Dvořák een rust die het publiek uitnodigt tot zelfreflectie. Dit wordt afgewisseld met talloze momenten van enorme expressiviteit, zoals de pure dramatiek in het ‘Agnus Dei’ of intense chromatiek, een terugkerend motief in bijna alle delen.

“Een oprecht mens behoeft geen angst voor de dood te hebben. Omdat het hier op aarde zo mooi is, kunnen we van al het goede moeilijk afstand nemen. Maar de dood hoort bij het leven het is een van de natuurwetten en daar hebben wij nietige wezens ons maar bij neer te leggen.” A. Dvořák

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.