Beethoven: al 250 jaar springlevend!

2020, oftewel ‘het jaar 250 na Beethoven’. Het laat nog even op zich wachten, maar we bevinden ons nu al middenin de opmaat naar dit bijzondere jaar. We vieren de 250e geboortedag van de man die de klassieke muziek eigenhandig veranderde en wiens muziek nog altijd springlevend is. 

Nog in 2019 kunt u genieten van de beroemde pianoconcerten van Beethoven, uitgevoerd op twee avonden door het internationaal befaamde Staatskapelle Dresden en meesterpianist Rudolf Buchbinder. Het jaar 250 na Beethoven start echter pas écht met Floris Kortie, die in het leven van de componist duikt en vertelt wat hem zo intrigeert aan Beethoven. Kortom: een jubileumjaar waar de echte Beethoven-liefhebber zijn hart zeker aan kan ophalen!

Lees meer: Biografie Ludwig van Beethoven

Staatskapelle Dresden & Rudolf Buchbinder 
piano
Dit bijzondere tweeluik omvat de vijf pianoconcerten van Beethoven, uitgevoerd door het internationaal befaamde Staatskapelle Dresden en meesterpianist Rudolf Buchbinder, een samenstelling die u verder nergens in Nederland zult horen. Laat u in twee avonden meenemen door de prachtige klanken van de pianoconcerten: de eerste avond staat in het teken van het begin en het einde (en dus ook het majestueuze Keizerconcert!), de tweede avond alles wat daar tussen komt. Dat Beethoven zulke prachtige muziek kon schrijven is met recht een wonder te noemen, zeker als je bedenkt dat hij vocht tegen doofheid. 

Info & tickets

Concerten in dit thema