Muziekgebouw Eindhoven voor één dag kapsalon en nagelstudio

di 18 jan. ’22

Kappers en nagelstylisten van Summa College, diverse artiesten en Muziekgebouw Eindhoven slaan handen ineen voor landelijke Kapsalon Theater actie

In navolging van de landelijke Kapsalon Theater actie, een initiatief van theatermakers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, vraagt ook Muziekgebouw Eindhoven aandacht voor de cultuursector. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de verschillende tijdelijke openstellingen nauwelijks besmettingen in de culturele instellingen zijn geconstateerd doordat de diverse veiligheidsmaatregelen zeer strikt werden gehandhaafd. Het ontbreken van perspectief voor de sector in combinatie met de korte termijn communicatie over de nieuwe maatregelen is reden voor het Muziekgebouw om aan te sluiten bij de landelijke Kapsalon Theater actie. 

Woensdag 19 januari wordt het podium van de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven dan ook omgetoverd tot beautysalon. Een plek waar geknipt, geföhnd, gelakt en gepamperd gaat worden door een aantal hair & nails studenten van het Summa College in Eindhoven. 

Tijdens de knipbeurten en het nagels lakken wordt er voor de klanten van de beauty specialisten tussen 13:00 en 17:00 uur gespeeld door muzikale lievelingen en toptalenten van het Eindhovense concertgebouw.

Achteraan de rij

Muziekgebouw Eindhoven doet mee aan de actie om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op de cultuursector die keer op keer achteraan de rij staat wanneer het om versoepelingen gaat.

Directeur Edo Righini: “De culturele sector heeft zich steeds streng aan alle regels gehouden en het werd weer tijd dat we van ons laten horen. Dat cultuurbezoek veilig kan is in de afgelopen 2 jaar wel bewezen. Cultuur is één van de bouwstenen van ontwikkeling op economisch, sociaal en politiek niveau. Het is daarom belangrijk dat we de waarde van cultuur niet alleen goed definiëren, maar vooral ook verankeren in onze maatschappij. Een samenleving met een sterke culturele sector is weerbaarder. Het is niet langer te verteren dat de culturele sector niet gelijkgeschaard wordt aan andere van belang zijnde sectoren. Een ludiek signaal om de aandacht op onze musici en organisaties te vestigen leek ons niet meer dan gepast.”

Gevestigde namen en jonge talenten

Tussen het knippen en lakken door worden klanten getrakteerd op een divers palet aan musici. Anneke van Giersbergen geeft acte de presence, evenals Iris Penning vergezeld door gitarist Richie Reichgelt. Aidan & the Wild laat van zich horen, net als het Storioni Trio. Max Frimout – afkomstig uit de TalentHub Brabant – maakt electronische muziek en zal de ambient kant van ieders benodigde me-time verzorgen. Trombones van Adams Brass sluiten de middag af. Tussendoor verzorgt resident DJ van de wekelijkse Blue Note ClubSessions deze middag lekkere jazz, soul en funk muziek. Het programma is te zien op de website van Muziekgebouw Eindhoven. 

Kom binnenlopen voor je me-time

Tijdens de knipbeurten en het nagels lakken wordt er voor de klanten van de beauty-specialisten tussen 13.00 en 17.00 uur gespeeld door muzikale lievelingen en toptalenten van het Eindhovense concertgebouw. 

Afspraken in de Muziekgebouw salon zijn op de dag zelf aan de deur van de hoofdentree te maken, Heuvel 140, tussen 13:00 en 17:00 uur. Een corona toegangsbewijs is nodig. Klanten kunnen vervolgens in de wachtruimte plaatsnemen, in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw. En dit wachten kan natuurlijk al ruim voor aanvang van ieders beauty treatment zijn. 

Summa College

Kappers en nagelstylisten die meedoen zijn enthousiaste studenten in opleiding bij het Summa College en staan onder supervisie van Iwan Kortooms van Hair Fashion by Iwan. Ook de studenten kunnen niet wachten weer aan de slag te gaan en mensen mooi te maken. Ze zullen ervoor zorgen dat iedereen stralend, verzorgd en mooi het Muziekgebouw verlaat.

Livestream

Voor iedereen die niet kan komen voor een beauty-treatment, zijn de activiteiten in de kapsalon en nagelstudio te volgen via een livestream. Deze zal worden uitgezonden op www.mgehv.nl/kapsalon.