Muziekgebouw Eindhoven opent zijn deuren voor Quiet Eindhoven

do 24 feb ’22

Op donderdag 24 februari overhandigde algemeen directeur Edo Righini van Muziekgebouw Eindhoven een symbolische cheque uit aan stichting Quiet Eindhoven, waardoor Eindhovenaren met een heel kleine portemonnee gratis naar concerten in Muziekgebouw Eindhoven kunnen.

Live muziek voor iedereen

Muziekgebouw Eindhoven is er voor iedereen, dus ook voor mensen met een kleine portemonnee. Door tickets beschikbaar te stellen voor hen kunnen ook zij de kracht van muziek beleven. Verbinden door muziek is kernachtig de missie waar Muziekgebouw Eindhoven voor staat. Muziek stimuleert ontmoeting en daarmee verbindingen tussen mensen. Uit de sociale isolatie geraken door verbinding is ook een belangrijke doelstelling van Quiet.

Voor ieder wat wils

De leden van Quiet Eindhoven krijgen vanaf nu een divers aanbod van concerten. Van klassiek, zoals Ray Chen’s Made in Berlin Quartet, tot pop, zoals Kovacs & Metropole Orkest. Ook aan kinderen wordt gedacht, want er kan ook gekozen worden voor verschillende kinderconcerten en familievoorstellingen, zoals de show van Dirk Scheele. Zo is er voor ieder wat wils.

Uitreiking cheque

De cheque werd in Muziekgebouw Eindhoven door Edo Righini overhandigd aan Mary Fiers en Jurgen Vermolen, twee vrijwilligers van team Quiet Eindhoven. Dit is het startsein van het aanbod aan de Quietleden.

Overhandiging cheque Muziekgebouw Eindhoven aan Quiet Eindhoven

 

“We zijn trots dat we met Quiet Eindhoven gaan samenwerken en een steentje kunnen bijdragen aan het leefklimaat in Eindhoven. We hopen vreugde en ontspanning in het leven van mensen te kunnen brengen met deze actie.”, aldus Edo Righini.

 Cheque van Muziekgebouw Eindhoven aan Quiet Eindhoven

Over Quiet Eindhoven

Quiet040 is onderdeel van de landelijke stichting Quiet Nederland en wil armoede verzachten met behulp van lokale sponsoren. ‘Mensen in armoede zitten in een permanente (sociale) lockdown.’ Om hen daaruit te halen biedt Quiet Eindhoven vooral fijne belevenissen aan. Even de gedachten verzetten en de dagelijkse stress van te weinig geld vergeten. De leden ontvangen jaarlijks een op hen afgestemd aanbod.